Γράφει ιστορία η Apple: H πρώτη εταιρία που ξεπέρασε το 1 τρις

Γράφει ιστορία η Apple: H πρώτη εταιρία που ξεπέρασε το 1 τρις

H μετοχή της Αpple σημείωσε άλμα 2,8% την Πέμπτη και έγινε η πρώτη εισηγμένη εταιρεία στην ιστορία του αμερικανικού χρηματιστηρίου με χρηματιστηριακή αξία πάνω από 1 τρισ. δολάρια.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters, η Apple έγινε την Πέμπτη η πρώτη εισηγμένη εταιρεία στην ιστορία του αμερικανικού χρηματιστηρίου με χρηματιστηριακή αξία πάνω από 1 τρισ. δολάρια.

Η εταιρεία που ίδρυσαν ο Στιβ Τζομπς και Στίβεν Βόζνιακ έδινε μάχη τις τελευταίες ημέρες με την Amazon για το ποια θα είναι η πρώτη εταιρεία που θα σπάσει το φράγμα του $1 τρισ.

Πλέον, η Amazon αξίζει περίπου 900 δισ. δολάρια, ενώ η Google και η Microsoft πάνω από 800 δισ. δολάρια. Η Apple είναι η πρώτη αμερικανική εταιρεία, η αξία της οποίας αποτιμάται στο 1 τρισεκατομμύριο δολάρια.

Η μετοχή του τεχνολογικού κολοσσού σημείωσε άλμα 2,8% στα 207 δολάρια, ανεβάζοντας στο 9% τα συνολικά κέρδη από την Τρίτη, όταν ανακοίνωσε αποτελέσματα δεύτερου τριμήνου.

Χθες, η εταιρεία κινητών τηλεφώνων ανακοίνωσε πως τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 17% και διαμορφώθηκαν στα 53,3 δισ. δολάρια με τα καθαρά κέρδη να ενισχύονται κατά 32% και να φθάνουν στα 11,5 δισ. δολάρια.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που παρουσιάζουμε το καλύτερο τρίτο τρίμηνο στην ιστορία της εταιρείας και το τέταρτο συνεχές τρίμηνο με διψήφια αύξηση εσόδων» τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της Apple, Τιμ Κουκ κατά την παρουσίαση των οικονομικών μεγεθών.

Για το τέταρτο τρίμηνο η εταιρεία προβλέπει έσοδα μεταξύ 60 δισ. και 62 δισ. δολαρίων και λειτουργικές δαπάνες που θα κυμανθούν μεταξύ 7,95 δισ. και 8.05 δισ. δολαρίων.

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Categories

Comments

comments