Στην κυβέρνηση σχολιάζουν τη συνέντευξη Μητσοτάκη: Επιστροφή στο ΔΝΤ και κοινωνική λεηλασία

Στην κυβέρνηση σχολιάζουν τη συνέντευξη Μητσοτάκη: Επιστροφή στο ΔΝΤ και κοινωνική λεηλασία

Κλίμα ακραίας πόλωσης και ολικής μετωπικής αντιπαράθεσης ανάμεσα σε κυβέρνηση και Νέα Δημοκρατία χαρακτηρίζει την «μεγάλη εικόνα» στο πολιτικό σκηνικό.

Ο κύκλος της φετινής ΔΕΘ ολοκληρώθηκε και οι πολιτικοί αρχηγοί εγκαινίασαν την προεκλογική περίοδο που έχει καταληκτικό ορίζοντα το Σεπτέμβριο του 2019. Αλέξης Τσίπρας και Κυριάκος Μητσοτάκης σκιαγράφησαν τις δικές τους προγραμματικές προτάσεις για την οικονομική ανάπτυξη και την πολιτική διακυβέρνηση της Ελλάδας, προτάσσοντας διαφορετικά διακυβεύματα και χαράσσοντας παράλληλα διαχωριστικές γραμμές στο δρόμο για τις κάλπες.

Στο κυβερνητικό στρατόπεδο το Σαββατοκύριακο πέρασαν από μικροσκόπιο τις πτυχές όσων εξήγγειλε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Βελλίδειο και σε συνδυασμό με τις διευκρινίσεις που έδωσε στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου, επέλεξαν να ανεβάσουν στα ύψη τους τόνους και να υιοθετήσουν σκληρή «γραμμή», κατηγορώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι προτίθεται με όσα εξήγγειλε να εφαρμόσει πρόγραμμα ΔΝΤ, χαρίζοντας τα πάντα στους μεγάλους και όχι στην κοινωνική πλειοψηφία. Η οριζόντια μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% και η είσπραξη του από τους δήμους, η πρόταση για το ασφαλιστικό και όσα είπε ο κ. Μητσοτάκης για συμβασιούχους, συντάξεις, αφορολόγητο και τη συμφωνία των Πρεσπών αναμένεται να αποτελέσουν τα βασικά πεδία αντιπαράθεσης.

Οι δύο πόλοι

Κοινός τόπος σε κυβέρνηση και κόμμα είναι ότι οι πολίτες θα κληθούν να αποφασίσουν πάνω σε δυο εκ διαμέτρου αντίθετες προτάσεις. Κατά τους κυβερνητικούς το βασικό επίδικο είναι αν η χώρα θα γυρίσει πίσω στα μνημόνια, τη σπατάλη και τη διαπλοκή ή θα πάει μπροστά.

Εξ’ αυτού του λόγου, ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, έδωσε πρώτος το στίγμα και σε συνέντευξή του (kontra) τονίζοντας ότι οι πολίτες θα κληθούν να διαλέξουν ανάμεσα σε «έναν αγοραίο ακραίο νεοφιλελευθερισμό που θέλει να συρρικνώσει το εναπομείναν κοινωνικό κράτος που δεν προβλέπει έναν διακριτό ρόλο στον Δημόσιο τομέα… και από την άλλη θα δει την πρόταση ΣΥΡΙΖΑ, που προτάσσει τα συμφέροντα του κόσμου της εργασίας, που θεωρεί ότι η ανάπτυξη πρέπει να έχει κοινωνικό πρόσημο».

Επιχειρούν επικοινωνιακή αντεπίθεση

Η οδηγία, τέλος, που έχει δοθεί σε κεντρικό επίπεδο, είναι από σήμερα και για τις επόμενες μέρες κυβερνητικοί και πρωτοκλασάτα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να δώσουν το «παρών» σε τηλεοράσεις και ραδιόφωνα, προκειμένου να αποδομήσουν το αφήγημα του προέδρου της ΝΔ και να υπερασπιστούν αυτό της κυβέρνησης. Στο πλαίσιο αυτό, θα συνεχιστούν μέσα στο Σεπτέμβριο και άλλες επισκέψεις του πρωθυπουργού ανά την περιφέρεια, ώστε να ενισχυθεί η εικόνα του κυβερνώντος κόμματος.

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Categories

Comments

comments