Ινδία: Η μοιχεία δεν θα θεωρείται εφεξής ποινικό αδίκημα -Απέσυραν νόμο 158 ετών

Ινδία: Η μοιχεία δεν θα θεωρείται εφεξής ποινικό αδίκημα -Απέσυραν νόμο 158 ετών

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ινδίας αποφάνθηκε σήμερα ότι η μοιχεία δεν θα θεωρείται εφεξής ποινικό αδίκημα, κρίνοντας αντισυνταγματικό και μεροληπτικό εις βάρος των γυναικών έναν αποικιακό νόμο που τιμωρούσε το αδίκημα με ποινή φυλάκισης.

Ο νόμος, ο οποίος ίσχυε εδώ και 158 χρόνια, ανέφερε ότι όποιος άνδρας έχει σεξουαλική σχέση με μια παντρεμένη γυναίκα χωρίς την άδεια του συζύγου της διαπράττει ποινικό αδίκημα που τιμωρείται με πενταετή ποινή κάθειρξης.

Ανακοινώνοντας την απόφαση, ο δικαστής τόνισε πως η μοιχεία μπορεί να αποτελεί βάση για αστικά θέματα, όπως τη διάλυση του γάμου, αλλά δεν μπορεί να θεωρηθεί ποινικό αδίκημα.
Πρόσθεσε πως ο νόμος μεροληπτούσε σε βάρος των γυναικών, σημειώνοντας πως «η αναξιοπρεπής μεταχείρισή τους (των γυναικών) παραβιάζει το Σύνταγμα»
Το δικαστήριο έκρινε ότι ο νόμος στερούσε από τις γυναίκες το δικαίωμα της επιλογής και τις αντιμετώπιζε ως κτήμα των ανδρών.

Όπως σημειώνει το BBC, δεν είναι σαφές πόσοι άνδρες διώχθηκαν με βάση αυτόν τον νόμο καθώς δεν υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία.

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Comments

comments

Afieroma.gr
Επισκόπηση απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου μας θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.