«Μούδιασε» το Μαξίμου με το δημοψήφισμα στα Σκόπια -Ακυρο, λέει ο Καμμένος

«Μούδιασε» το Μαξίμου με το δημοψήφισμα στα Σκόπια -Ακυρο, λέει ο Καμμένος

Στο βασικό πολιτικό συμπέρασμα ότι η χαμηλή συμμετοχή στο δημοψήφισμα δυσκολεύει πλέον τη διαδικασία υλοποίησης της Συμφωνίας των Πρεσπών καταλήγουν από το Μέγαρο Μαξίμου, με τη δυσαρμονία απόψεων Τσίπρα – Καμμένου επί του θέματος να παραμένει.

Ο προβληματισμός στο κυβερνητικό στρατόπεδο, κατά πληροφορίες του iefimerida, είναι διάχυτος και διαβάζουν με προσοχή τα τεκταινόμενα στη γείτονα.

Ο Ζάεφ είναι με την πλάτη στον τοίχο. Παρ’ όλα αυτά εμφανίστηκε διατεθειμένος να παίξει τα ρέστα του και επιδίδεται πια σε αγώνα δρόμου προκειμένου να αναζητήσει πλειοψηφία 2/3 για τη Συνταγματική Αναθεώρηση στη Βουλή. Ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε εκλογές, αν η αντιπολίτευση του VMRO δεν στηρίξει τη συμφωνία.

Εξ αυτού του λόγου, ο Αλέξης Τσίπρας έσπευσε να σπάσει τον πάγο που προκάλεσε διεθνώς το αποτέλεσμα. Και σε επικοινωνία που είχε με τον Σκοπιανό ομόλογό του, τον επαίνεσε για την αποφασιστικότητά του να συνεχίσει στην εφαρμογή της συμφωνίας.

«Συνεχίζουμε να στηρίζουμε» το μήνυμα Μαξίμου

Κυβερνητικά στελέχη, μιλώντας στο iefimerida, έδιναν το στίγμα, λέγοντας ότι «η κυβέρνηση συνεχίζει να στηρίζει τη διαδικασία», προτάσσοντας ως κρίσιμο το θέμα της Συνταγματικής Αναθεώρησης. Στην πραγματικότητα, όμως, η Αθήνα διαπιστώνει αυξημένο τον παράγοντα της αβεβαιότητας ως προς την τελική κατάληξη αυτής.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός είχε χαρακτηρίσει προσωπικό του στοίχημα από τις αρχές του χρόνου την εξεύρεση λύσης και είναι ξεκάθαρο ότι στο Μαξίμου ξορκίζουν ένα «ναυάγιο». Το οποίο φυσικά δεν θα έδινε τη δυνατότητα στον πρωθυπουργό να επικαλείται ότι έλυσε ένα εθνικό θέμα μετά από 27 χρόνια, ενώ θα είχε υποστεί και την πολιτική φθορά από τη μακρόσυρτη διαφωνία του και με τον Καμμένο και από τις αντιδράσεις στη Βόρεια Ελλάδα.

Ανακουφισμένος ο Καμμένος – «Άκυρο το δημοψήφισμα»

Στην ανάρτησή του μετά τη δημοσιοποίηση του οριστικού ποσοστού συμμετοχής, ο Πάνος Καμμένος σημείωνε: «Όταν μίλησα για αποτυχία του δημοψηφίσματος με λοιδόρησαν. Τώρα, με αυτή τη συμμετοχή βάσει του άρθρου 73,74 του Συντάγματός τους είναι άκυρο και το 68% των πολιτών ακύρωσε τη συμφωνία».

 

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Categories

Comments

comments