Κέικ φουντουκιού με γλάσο πραλίνας

Κέικ φουντουκιού με γλάσο πραλίνας

Το κέικ δεν είναι για επιδόρπιο. Το κέικ είναι για όλες τις άλλες ώρες. Για τον πρώτο καφέ -ίσα-ίσα κάτι γλυκό για ν’ ανοίξει το μάτι- ή βούτηγμα στο γάλα των παιδιών, για το σνακ στο σχολείο ή το γραφείο, για τις απογευματινές “υπογλυκαιμίες” ή τις βραδινές λιγούρες.

Αφράτο, ζουμερό κέικ με βελούδινο γλάσο πραλίνας. Εμπνευσμένο από τις παιδικές γεύσεις που αγαπήσαμε, αλλά ραφιναρισμένο για να μας ευχαριστεί σε όλες τις ηλικίες.

Μερίδες: 8-10

  • Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος: 1 ώρα
  • Σκεύος: στρογγυλή φόρμα διαμέτρου 22 εκ.

 

Υλικά για το κέικ

  • 370 ml γάλα αμυγδάλου
  • 1 ½ κ.γ. ξύδι
  • 220 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 3/4 κ.γ. αλάτι
  • 80 γρ. φουντούκια, ψιλοτριμμένα
  • 220 γρ. ζάχαρη
  • 120 ml σπορέλαιο
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Υλικά για το γλάσο

  • 1 κουβερτούρα πραλίνα
  • 100 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 2 κ.σ. τριμμένο φουντούκι

Εκτέλεση

1) Ανακατεύουμε το ξύδι με το γάλα αμυγδάλου.

2) Σε μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και τα φουντούκια.

3) Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη, το σπορέλαιο, το μείγμα γάλα αμυγδάλου-ξύδι και το εκχύλισμα βανίλιας.

4) Ρίχνουμε το στεγνό μείγμα στο μείγμα με το γάλα αμυγδάλου και ανακατεύουμε να γίνουν ομοιόμορφο μείγμα.

5) Ρίχνουμε το μείγμα σε λαδωμένη και αλευρωμένη στρογγυλή φόρμα (διαμ. 22 εκ.) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180oC για 1 ώρα.
.
6) Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει για 10 λεπτά και το ξεφορμάρουμε προσεκτικά. Το αφήνουμε να κρυώσει για τουλάχιστον 3 ώρες πριν προσθέσουμε το γλάσο.

7) Ετοιμάζουμε το γλάσο. Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα και τη βάζουμε σε μπολ.

8) Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και την αποσύρουμε από τη φωτιά λίγο πρίν βράσει. Περιχύνουμε με τη ζεστή κρέμα την κουβερτούρα και περιμένουμε για 30”. Ανακατεύουμε το περιεχόμενο του μπολ μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να γίνει λείο σοκολατένιο μείγμα.

9) Καλύπτουμε το κέικ με το ρευστό γλάσο, πασπαλίζουμε με το τριμμένο φουντούκι και το αφήνουμε να κρυώσει πριν σερβίρουμε.

 

 

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Categories

Comments

comments