Προτάσεις για ένα υγιεινό πρωινό!

Προτάσεις για ένα υγιεινό πρωινό!

Το πρωινό είναι το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας. Κι όσο κι αν ένα κρουασάν ή μια τυρόπιτα ακούγονται αρκετά δελεαστικά για να ξεκινήσει η μέρα, δεν προσφέρουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά. Δείτε προτάσεις για ένα υγιεινό πρωινό και δώστε στον οργανισμό σας την ενέργεια που χρειάζεται.

ΚΡΕΜΑ ΒΡΩΜΗΣ

Πλούσια σε φυτικές ίνες και πρωτεΐνες. Προσθέστε ξηρούς καρπούς ή φρούτα (μπανάνα, μούρα) για ένα θρεπτικό πρωινό.

ΑΥΓΑ

Όταν καταναλώνονται με μέτρο τα αυγά είναι εξαιρετικά ωφέλιμα για την υγεία, καθώς βοηθούν στην πρόσληψη των βιταμινών D και B12. Συνίσταται ωστόσο να αποφεύγονται από διαβητικούς και ανθρώπους που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τη χοληστερίνη γιατί είναι πλούσια σε κορεσμένα λιπαρά και χοληστερόλη.

ΓΙΑΟΥΡΤΙ

Επιλέξτε ένα γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά ή ένα φυτικό γιαούρτι (από σόγια, γάλα αμυγδάλου ή γάλα καρύδας) και προσθέστε δημητριακά ή μούρα για να αυξήσετε κατακόρυφα τα θρεπτικά συστατικά (φυτικές ίνες και πρωτεΐνες) στο πρωινό σας.

ΜΠΑΝΑΝΑ

Πλούσια σε ποτάσιο και βιταμίνη C, προσθέστε μια μπανάνα στο πρωινό σας είτε σκέτη, είτε ως συνοδευτικό σε δημητριακά ολικής άλεσης.

ΨΩΜΙ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΗΣ

Μια φέτα ψωμιού ολικής άλεσης έχει μόλις 70 θερμίδες. Αλείψτε χούμους, βούτυρο αμυγδάλου ή και φυστικοβούτυρο και ενισχύστε τον οργανισμό σας με τις απαραίτητες φυτικές ίνες και πρωτεΐνες.

ΚΙΝΟΑ

“Υπερτροφή” που περιέχει όλα τα απαραίτητα αμινοξέα, η κινόα προσφέρεται για ένα εξαιρετικά θρεπτικό πρωινό. Καταναλώστε την ως χυλό με φρούτα και ξηρούς καρπούς.

ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ ΠΛΟΥΣΙΑ ΣΕ ΦΥΤΙΚΕΣ ΙΝΕΣ

Tα δημητριακά είναι μια εύκολη και υγιεινή λύση, αρκεί να προτιμήσετε εκείνα που έχουν ελάχιστη ζάχαρη και αποξηραμένα φρούτα ή/και ξηρούς καρπούς.

 

Comments

comments

Posts Carousel

Comments

comments