«Άλμα» άνω των 500 μονάδων για τον Dow Jones

«Άλμα» άνω των 500 μονάδων για τον Dow Jones
Ισχυρά κέρδη καταγράφουν στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας οι αμερικανικοί δείκτες. Ώθηση στη Wall Street έδωσαν οι δηλώσεις του προέδρου της Fed Τζερόμ Πάουλ, ο οποίος είπε ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ λαμβάνει υπ’ όψιν τις ανησυχίες της αγοράς, αλλά και τα καλύτερα του αναμενομένου στοιχεία για την αγορά εργασίας το δ’ τρίμηνο 2018.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ, περίπου 312.000 νέες θέσεις εργασίας δημιουργήθηκαν στην αμερικανική οικονομία τον Δεκέμβριο. Ωστόσο, η ανεργία ανήλθε σε 3,9%, καθώς περισσότεροι άνθρωποι ξεκίνησαν να αναζητούν εργασία τον τελευταίο μήνα του χρόνου.

Στο μεταξύ, σε δηλώσεις του, ο επικεφαλής της Fed διαμήνυσε ότι δεν πρόκειται να παραιτηθεί, ακόμη και αν του το ζητήσει ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ. Είπε επίσης ότι η αμερικανική κεντρική τράπεζα σκοπεύει να είναι ευέλικτη, σε ό,τι αφορά την πολιτική της για το βασικό επιτόκιο.

Στις 5.45 μ.μ. ώρα Ελλάδας, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύεται κατά 560 μονάδες ή 2,5% στις 23.247 μονάδες. Ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq καταγράφει κέρδη 3,3%, ενώ ο ευρύτερος δείκτηςS&P 500 ενισχύεται κατά 2,6%.

Θετικό είναι το κλίμα και στην Ευρώπη. Ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 ενισχύεται κατά 2,2%, με τον γερμανικό DAX να καταγράφει κέρδη 3,1% και τον γαλλικό CAC 40 να πραγματοποιεί άλμα κατά 2,5%.

Στον ευρωπαϊκό νότο, κέρδη 3,2% καταγράφει ο ιταλικός FTSE MIB, με τον ισπανικό IBEX 35 να ενισχύεται κατά 2,7%. Στο πράσινο βρέθηκε η Αθήνα, όπου ο Γενικός Δείκτης ενισχύθηκε κατά 1,42%. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύεται κατά 2,6%.

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Categories

Comments

comments