Σήμερα η κηδεία του John S. Bailey

Σήμερα η κηδεία του John S. Bailey

Ο John S. Bailey, τ. πρόεδρος του Αμερικού Κολλεγίου Ελλάδος, απεβίωσε τη Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου, λίγες ώρες πριν την αλλαγή του χρόνου.

Υπηρέτησε ως πρόεδρος του Αμερικανικού Κολλεγίου για 33 χρόνια. Η προεδρία του ήταν καταλυτική για την ανάπτυξη του Κολλεγίου, που ιδρύθηκε το 1875, στη Σμύρνη της Μ. Ασίας.

Το μεγάλο του έργο περιλαμβάνει την επέκταση των κτιριακών εγκαταστάσεων του κολλεγίου, στην Αγία Παρασκευή, την Ξενίας και την αγορά του κτιρίου στην Πλάκα. Η επέκταση της βιβλιοθήκης και η αύξηση του αριθμού των βιβλίων από 20.000 σε 150.000 αναβάθμισε την βιβλιοθήκη σε μία από τις μεγαλύτερες στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια. Η Ολυμπιακών διαστάσεων πισίνα, το Κέντρο Καλών τεχνών, το ανοιχτό γήπεδο και το Παρεκκλήσι είναι μερικά ακόμα από τα επιτεύγματα του προέδρου Bailey. Οι εγκαταστάσεις του Αμερικανικού Κολεγίου φιλοξένησαν την εθνική ομάδα των ΗΠΑ, κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών αγώνων του 2004.

Περίπου 30.000 χιλιάδες απόφοιτοι έλαβαν το πτυχίο τους από τα χέρια του προέδρου Bailey. Το εξαιρετικά υψηλό ακαδημαϊκό επίπεδο καταδεικνύεται από το γεγονός ότι το Αμερικό Κολλέγιο Ελλάδος, είναι το πρώτο Αμερικανικό Κολλέγιο εκτός ΗΠΑ, που πιστοποιήθηκε και αναγνωρίστηκε από την New England Association of Schools and Colleges.

Το Pierce College θεωρείται ένα από τα καλύτερα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Ελλάδα.

Οι απόφοιτοι συγκινημένοι γράφουν μηνύματα για τον πρόεδρο του σχολείου τους, που υπήρξε μέντορας για πολλούς από αυτούς.

Η νεκρώσιμος ακολουθία θα τελεστεί, σήμερα στις 11:00, στο παρεκκλήσι των Τριών Ιεραρχών, στο κολέγιο και θα ακολουθήσει δεξίωση στο Student Lounge.

Ο John S. Bailey, με τον ιδιοκτήτη του db8, Γιώργο Γκάμαρη και τον Oliver Bailey

Καλό ταξίδι, president Bailey! Οι φοιτητές σου θα σε θυμόμαστε με αγάπη.

Γράφει η Αγγελική Γρατσία

 

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Categories

Comments

comments