Την Κυριακή το τελευταίο αντίο στον Θέμο Αναστασιάδη

Την Κυριακή το τελευταίο αντίο στον Θέμο Αναστασιάδη

Tο τελευταίο αντίο στον Θέμο Αναστασιάδη θα πουν η οικογένειά του, οι φίλοι και συγγενείς του, τα μέλη της οικογένειας της εφημερίδας ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ που καθοδηγούσε εμπνευσμένα επί 14 χρόνια και όλοι εκείνοι που μαγεύονταν από την «τρομερά ιδιαίτερη γραφή του», που σύμφωνα με τον Λάκη Λαζόπουλο γράπωνε το μυαλό.

Ο Θέμος Αναστασιάδης, ένας από τους σπουδαιότερους Έλληνες δημοσιογράφους των τελευταίων δεκαετιών, ο προικισμένος συνάδελφος και φίλος έφυγε το βράδυ της Τρίτης έπειτα από μάχη 18 μηνών με τον καρκίνο.

Ο Θέμος

Ο Θέμος Αναστασιάδης μεγάλωσε σε μια οικογένεια μαζί με την αδερφή του Νταϊάνα, στην οποία η αγάπη περισσεύει και ήταν ένας πολύ καλός μαθητής στο Δημοτικό και στην Α’ Γυμνασίου.

https://youtu.be/5K9xTS8-6Bk

Θα μπορούσε να φοιτά σε κάποιο καλό ιδιωτικό σχολείο της εποχής, όμως ο πατέρας του πίστευε ότι σε αυτά φοιτούν «φλώροι», είπε ο Θέμος σε μια συνέντευξή του το 2005, γι’ αυτό και τον έστειλε σε δημόσιο.

Στην Β’ Γυμνασίου αρχίζει η «μεταμόρφωση» του, αφού όπως έλεγε μέχρι τότε η όραση που είχε από το πρώτο θρανίο -όπου καθονταν συνήθως οι καλύτεροι μαθητές- ήταν περιορισμένη.

«Γνώρισα κάτι παλιούς, που είχαν μείνει τρεις-τέσσερις φορές στην ίδια τάξη, είχαν πάει 18-19 χρονών και ήξεραν τα κόλπα, μου εξήγησαν κάτι πράγματα και μεταφέρθηκα στην πίσω γραμμή. Και άρχισε το γλέντι…» επισήμανε στην ίδια συνέντευξη για το περιοδικό Nitro.

Και τι γλέντι ήταν αυτό που ακολούθησε τις επόμενες δεκαετίες…

Την Τρίτη το βράδυ μια από αυτές τις λάμψεις, ο Θέμος όπως τον ήξεραν όλοι, ξεπέρασε τη βαρύτητα και χάθηκε κάπου μέσα στο διάστημα μέσα σε μια «μαύρη τρύπα» που φωτίστηκε θαρρείς ολόκληρη από την αύρα του…

Ο δημοσιογράφος

Το παιδί με τα στρογγυλά μεγάλα γυαλιά, ξεκινάει μετά τις σπουδές του μια διαδρομή στα όρια, εισβάλλοντας στην δημοσιογραφία με θράσος και με ένα κείμενο -ειδικά στις στήλες του- εμποτισμένο με δημιουργικό σαρκασμό και κριτική διάθεση κατά πάντων. «Τα περισσότερα γραπτά θαρρείς και κουβαλούν μαζί τους τον θάνατο στη μνήμη μας. Τα δικά του γραφούμενα έμεναν» έγραψε ο Λάκης Λαζόπουλος για τον Θέμο Αναστασιάδη.

Δεν θα μείνει εκεί όμως αυτός ο ευφυής άνθρωπος που λάτρευε να οδηγεί γρήγορα αυτοκίνητα στα όρια τους, είτε μόνος του, είτε με κάποιον φίλο του, ο οποίος παρακάλαγε να τελειώσει γρήγορα αυτή η ξέφρενη βόλτα!

Θα περάσει από εφημερίδες όπως «Η Καθημερινή», «Η «Ελευθεροτυπία» και «Το Βήμα», θα κάνει ραδιόφωνο (ποιος δεν θυμάται την εκπομπή του στον Flash) και φυσικά τηλεόραση πριν εκδώσει το 2005 μαζί με τον Τάσο Καραμήτσο το «Πρώτο Θέμα».

Την εφημερίδα που αποκαλούσε σπίτι του, αυτή που κυριάρχησε στις κυκλοφορίες από την πρώτη Κυριακή που τυπώθηκε.

Η διαδρομή του ήταν πάντοτε στα όρια, μια παθιασμένη πορεία με όλα αυτά που αγάπησε βάζοντας πάνω απ΄ όλα την οικογένειά του, την Μπίλυ του όπως αποκαλούσε την σύζυγό του Βασιλική Παναγιωτοπούλου και τα τρία τους παιδιά.

Μια πορεία που τέλειωσε το βράδυ της Τρίτης, όταν ο Θέμος Αναστασιάδης «έσβησε» στα 61 του χρόνια χτυπημένος από την επάρατη νόσο, αφήνοντας πίσω του μια παρακαταθήκη που δεν θα ξεχαστεί.

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Categories

Comments

comments