Τσαβούσογλου: Έχουμε δικαιώματα στο Αιγαίο

Τσαβούσογλου: Έχουμε δικαιώματα στο Αιγαίο

Στην πάγια πολιτική των διεκδικήσεων της στο Αιγαίο επανήλθε η Τουρκία.

Όπως μεταδίδει το skai.gr, μιλώντας σε εκδήλωση στην Αλικαρνασσό, ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου έκανε λόγο ευθέως για δικαιώματα της Άγκυρας στο Αιγαίο, υποστηρίζοντας παράλληλα ότι η Τουρκία βρίσκεται σε συζητήσεις με την Ελλάδα και επεξεργάζεται μία λύση για να εκτονωθεί η ένταση στην περιοχή.

Ο κ. Τσαβούσογλου προειδοποίησε μάλιστα την Κύπρο ότι το πλωτό γεωτρύπανο τουρκικών συμφερόντων, Fatih, θα περάσει από τα νότια του νησιού και παράλληλα μίλησε για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο.

Ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών, αναφερόμενος στην οικονομία, κατηγόρησε την ελληνοκυπριακή πλευρά ότι φαίνεται να μην επιθυμεί να μοιραστεί κάποια πράγματα με την τουρκοκυπριακή, ενώ επέρριψε στους Ελληνοκύπριους την ευθύνη για την αποτυχία των τελευταίων διαπραγματεύσεων.

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Comments

comments

Afieroma.gr
Επισκόπηση απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου μας θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.