Εξοργισμένος ο Τραμπ με τις αποκαλύψεις Μιουλερ

Εξοργισμένος ο Τραμπ με τις αποκαλύψεις Μιουλερ

Την αρχική ικανοποίηση που εκφράστηκε με νικητήριες αναρτήσεις στο Twitter, ακολούθησε η οργή για τις αποκαλύψεις του πορίσματος Μιούλερ.

Σε τρία μακροσκελή tweets ο Αμερικανός Πρόεδρος αποκάλεσε το πόρισμα Μιούλερ “παράνομο κατασκεύασμα” και “μεγάλο χάσιμο χρόνου” που στηρίχθηκε σε ανυπόστατες έρευνες, ενώ κόστισε 30 εκατομμύρια δολάρια στον αμερικανικό λαό. Καταλήγοντας, δηλώνει ότι ήρθε η ώρα να “αλλάξει το παιχνίδι” ενώ οι δημόσιοι λειτουργοί θα έπρεπε να διερευνήσουν υπό ποιες συνθήκες άρχισε η έρευνα εξαρχής.

Τι αναφέρει το πόρισμα Μιούλερ

Αν και ουσιαστικά αθωωτικό για τις κατηγορίες συνεργασίας με τη Ρωσία στις προεδρικές εκλογές του 2016, το 448 σελίδων πόρισμα Μιούλερ μεταφέρει μια διόλου κολακευτική εικόνα για το τι συνέβαινε στον Λευκό Οίκο του Ντόναλντ Τραμπ.

Το αμερικανικό δίκτυο ABC News μάλιστα, δεν διστάζει να αναφέρει ότι σχετική έκθεση μπορεί να θεωρηθεί ως “κατάλογος παραβίασης των υφιστάμενων κανόνων ή και της νομοθεσίας” από τον Αμερικανό Πρόεδρο στα τρία χρόνια άσκησης της προεδρίας του.

Ως προεδρικός υποψήφιος, ο Τραμπ προσπάθησε να βρει ηλεκτρονικά μηνύματα τα οποία είχε σβήσει το 2016 η αντίπαλος του Χίλαρι Κλίντον, όπως φαίνεται από τα στοιχεία της αναφοράς. Οι διερευνητές της υπόθεσης, εντόπισαν πολλαπλές περιπτώσεις στις οποίες, ο πρόεδρος, αλλά κι όσοι μιλούσαν εκ μέρους του παραπλάνησαν με πρόθεση την κοινή γνώμη, τόσο για τα επιχειρηματικά του συμφέροντα, όσο και για το καθημερινό πλαίσιο των δραστηριοτήτων του, με την εμπλοκή και του προέδρου.

Παρά το γεγονός ότι δεν έχει εντοπιστεί η διάπραξη εγκλημάτων, έχουν καταγραφεί μεγάλες προσπάθειες συγκάλυψης, καταλήγει το σχετικό πόρισμα.

Source: msn.com & kathimerini.gr

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Categories

Comments

comments