Γιορτή της Μητέρας: Αυτοί είναι οι επώνυμοι Έλληνες που έχουν υιοθετήσει παιδί

Γιορτή της Μητέρας: Αυτοί είναι οι επώνυμοι Έλληνες που έχουν υιοθετήσει παιδί

Γιορτή της Μητέρας: Η υιοθεσία στη χώρα μας παραμένει μια δύσκολη και χρονοβόρα διαδικασία. Ωστόσο, πολλά ζευγάρια επιμένουν και υπομένουν, αφού η λαχτάρα τους ν’ αποκτήσουν ένα παιδί είναι μεγάλη.

Βέβαια, υπάρχουν και εκείνοι που δεν θέλουν να περιμένουν τη γραφειοκρατία της Ελλάδας και καταφεύγουν σε χώρες όπου υπάρχουν παιδιά που περιμένουν μια ζεστή αγκαλιά.

Μπορεί στη χώρα μας, η υιοθεσία να είναι, για κάποιους τουλάχιστον, ταμπού, αλλά υπάρχουν άνθρωποι που έχουν αποκτήσει παιδί με αυτό τον τρόπο και έχουν μιλήσει δημόσια γι’ αυτή την απόφασή τους και έχουν εξηγήσει πώς το παιδί τους τους άλλαξε τη ζωή.

Τη δεκαετία του ’70 και η Έλλη Λαμπέτη αποφασίζει να υιοθετήσει την κόρη της. Ένας συνεργάτης της μεγάλης ηθοποιού διατηρούσε εξωσυζυγική σχέση και η σύντροφός του έμεινε έγκυος. Γέννησε ένα κοριτσάκι αλλά το παράνομο ζευγάρι δεν μπορούσε να μεγαλώσει το παιδί κι έτσι την ανατροφή του ανέλαβε προσωρινά η ηθοποιός. Μέσα σε λίγες μέρες, η Λαμπέτη δέθηκε με τη μικρή και αφοσιώθηκε στη φροντίδα της, παρόλο που μέχρι εκείνη τη στιγμή δήλωνε ότι δεν ήθελε να γίνει μητέρα.

Με τον Αμερικανό σύζυγό της αγάπησαν τη μικρή, η οποία έμεινε κοντά τους 5 χρόνια, αφού η ηθοποιός δεν περίμενε αυτή την εξέλιξη. Οι βιολογικοί γονείς της μικρής, παντρεύτηκαν και θέλησαν να διεκδικήσουν το παιδί τους. Η υπόθεση έφτασε μέχρι τα δικαστήρια και οι γονείς πήραν τελικά την κηδεμονία της μικρής, με την Έλλη Λαμπέτη να μην μπορεί να συνέλθει από την κακή κατάληξη της όλης υπόθεσης.

Η Βάσια Τριφύλλη μετά από ένα πρόβλημα υγείας που της παρουσιάστηκε δεν μπορούσε να κάνει παιδιά. Εκείνη την περίοδο μπήκε στη ζωή της η Βερόνικα, η οποία της άλλαξε τη ζωή. Η Βάσια Τριφύλλη πήρε την απόφαση να την υιοθετήσει και μάλιστα έχει μιλήσει δημόσια για το κορίτσι που έγινε η κόρη της. Οι δυο τους είναι δεμένες, στηρίζει η μια την άλλη και φυσικά έχουν άψογες σχέσεις.

Η γνωστή δημοσιογράφος Ελένη Καλογεροπούλου, είναι ακόμη μια γυναίκα που θέλησε ν’ αποκτήσει παιδί με τη διαδικασία της υιοθεσίας. Μάλιστα, πήρε αυτή την απόφαση μόνη της.

Η δημοσιογράφος, υιοθέτησε το γιο της σε προχωρημένη ηλικία. Ο μικρός ήταν πέντε χρόνων, όταν η δημοσιογράφος τού πρόσφερε ένα ζεστό σπίτι. Ο μικρούλης αντιμετώπιζε ένα ορμονικό πρόβλημα υγείας που τον αναγκάζει να παίρνει φάρμακα σε όλη τη του τη ζωή. «Ο Μύρωνας έδωσε νόημα στη ζωή μου» είχε πει σε συνέντευξη της παλιότερα.

Η δημοσιογράφος και συγγραφέας Έλενα Ακρίτα είναι ακόμα μια Ελληνίδα που αποφάσισε να προχωρήσει σε υιοθεσία, την περίοδο που ήταν παντρεμένη με τον Κώστα Αρζόγλου. Η ίδια έχει μιλήσει για τη δυσκολία που αντιμετώπισε προκειμένου να πει στον γιο της Παύλο την αλήθεια. Συγκεκριμένα έχει δηλώσει: «Δεν είναι εύκολο όταν έχεις μεγαλώσει ένα παιδί, από 3 μηνών, και η μόνη μάνα που έχει γνωρίσει είσαι εσύ, να του πεις τα πάντα. Όμως, πρέπει να το κάνεις. Τότε πέρασα πολύ μεγάλα ζόρια. Διάβασα πολλά βιβλία, συνεργάστηκα με παιδοψυχολόγους -οι οποίοι δεν μου είπαν ιδιαίτερα πράγματα- και γύρω στα 4 με 5 του χρόνια ήθελα να το ξέρει. Δεν ήθελα να πάει δημοτικό και να το ακούσει από κάποιο άλλο παιδί. Από τα 5 του ήξερε την αλήθεια».

Η Μιμή Ντενίση έχει υιοθετήσει την κόρη της Μαριτίνα. Οι δυο τους είναι πολύ δεμένες, ενώ η ηθοποιός έχει παραδεχτεί ότι στη δική της περίπτωση δεν ήταν δύσκολο να αποκαλύψει στη κόρη της την αλήθεια. «Ήταν πολύ εύκολο και της το είπα όταν ήταν δυο ετών. Πιστεύω ότι όποιος έχει ζήσει ιστορία υιοθεσίας θα πρέπει να το σκεφτεί πολύ σοβαρά από την αρχή και να το κάνει μέρος της ζωής του από τότε που το παιδί είναι σχεδόν βρέφος γιατί τότε δεν έχει ζήσει άλλη ζωή ούτε άλλη ιστορία και του φαίνεται φυσιολογικό. Αν αργήσεις να του το πεις το παιδί σε θεωρεί ψεύτη μετά. Δεν σε εμπιστεύεται σε κανένα τομέα. Το παιδί μου είναι το παιδί μου. Επειδή δεν έχει το DNA το δικό μου δεν σημαίνει κάτι. Όπως της έχω πει κιόλας εμένα είναι το παιδί μου γιατί έφτασε μια στιγμή που αποφάσισα ότι αυτή είναι το παιδί μου. Δηλαδή κάποια που έμεινε έγκυος τυχαία από κάποιον που ούτε ήξερε, αγαπάει το παιδί της περισσότερο;» είχε δηλώσει η παλιότερη συνέντευξή της η Μιμή Ντενίση.

Η Χαρούλα Αλεξίου έχει μιλήσει ανοιχτά για την υιοθεσία του γιου της, Μάνου που έχουν μια σχέση μοναδική.

«Είχα έναν και μοναδικό φόβο όταν υιοθέτησα το παιδί μου, εάν θα είμαι ικανή να το αγαπήσω. Αν θα είμαι αντάξια αυτού του παιδιού. Γιατί παίρνεις ένα πλασματάκι, ένα μωρό που γεννιέται, κι έχεις όλη την ευθύνη να το μεγαλώσεις και να του δώσεις μια σωστή ζωή κι έναν σωστό κόσμο», έχει δηλώσει σε συνέντευξη της στο παρελθόν η σπουδαία ερμηνεύτρια.

Η Βίκυ Βολιώτη και ο σύζυγός της, Σίμος Σαρκετζής έχουν υιοθετήσει ένα παιδάκι από την Αιθιοπία. Η ηθοποιός, έχει μιλήσει για την επιθυμία της να γίνει μητέρα, αλλά και τη διαδικασία που έκανε με τον σύζυγό της προκειμένου ν’ αποκτήσουν ένα παιδί.

«Ενδιαφερθήκαμε να υιοθετήσουμε ένα παιδί από την Ελλάδα. Η χώρα μας -ευτυχώς- δεν έχει πολλά παιδιά προς υιοθεσία. Δεν είναι τόσα παιδιά όσα περιμένουμε και τα μωρά είναι πολύ λίγα. Είναι γύρω στα 40 το χρόνο. Τα ζευγάρια που ψάχνουν μωρό είναι 400 κάθε χρόνο… Η διαδικασία και η γραφειοκρατία για υιοθεσία είναι σχεδόν κοινή σε όλες τις χώρες. Η Αιθιοπία έχει 6 εκατομμύρια ορφανά. Δύο τρόποι υπάρχουν για να κάνεις διακρατική υιοθεσία. Ο ένας είναι μέσω της περιφέρειας στην οποία ανήκεις, με τους κοινωνικούς λειτουργούς του δημοσίου. Και ο άλλος είναι μέσω της διεθνούς κοινωνικής υπηρεσίας. Είναι διεθνής οργανισμός, πιστοποιημένος από το ελληνικό κράτος» είχε πει σε συνέντευξή της.

Η Ευδοκία Ρουμελιώτη και ο σύζυγός της, Νικηφόρος Χαραγκιώνης έχουν ήδη έναν γιο, όμως αποφάσισαν να υιοθετήσουν ακόμη ένα αγοράκι στην ηλικία του και η γνωστή ηθοποιός έχει εξηγήσει το γιατί σε συνέντευξή της.

«Θέλω να κάνω κι άλλο παιδί, θέλω να μεγαλώσω την οικογένειά μου κι άλλο… Αυτή την απόφαση της υιοθεσίας την πήρα με τον άντρα μου γιατί μπορούσαμε, γιατί θέλαμε πολύ, γιατί το συγκεκριμένο παιδί χρειάζεται μία οικογένεια και δε θα θέλαμε το συγκεκριμένο παιδί να μείνει σε ένα ίδρυμα… είναι από Ελλάδα… δεν ξέρω από πού είναι, το βρήκαμε στο νοσοκομείο… Φοβόμουν να το πω γιατί δε θέλω σε καμία περίπτωση να ακουστεί ως μία καλή πράξη που κάνει η Ευδοκία με τον άντρα της, δεν είναι μία καλή πράξη, είναι μία απόφαση ζωής…!»

 

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Categories

Comments

comments