Στη Materia Flora επενδύει ο Γιώργος Κορρές

Στη Materia Flora επενδύει ο Γιώργος Κορρές

Σε νέα εταιρεία, τη Materia Flora, με δραστηριότητα στα παραφαρμακευτικά προϊόντα, την εμπορία καλλυντικών, δερμοκαλλυντικών, παιδικών τροφών, υπηρεσιών ευεξίας αλλά και εστίασης επενδύει ο Γιώργος Κορρές μαζί με τον αδελφό του Απόστολο.

Δύο χρόνια μετά το deal που έκλεισε με τη Μorgan Stanley (North Haven Private Equity Asia IV, L.P.) και την εταιρεία Profex, που άνοιξαν τον δρόμο για τη διεθνοποίηση του brand καλλυντικών Κοrres, το οποίο δημιούργησε ο ίδιος, ο γνωστός επιχειρηματίας δημιουργεί την εταιρεία Materia Flora με συνέταιρο τον αδελφό του. Η νέα εταιρεία θα δραστηριοποιείται σε ένα ευρύ φάσμα τομέων που έχουν να κάνουν με το ευ ζην και πέρα από τα καλλυντικά και δερμοκαλλυντικά, προϊόντα που έκαναν γνωστό το όνομα της επιχειρηματικής οικογένειας διεθνώς, από τη Βόρεια Αμερική μέχρι την Κίνα.

Σημειώνεται εξάλλου ότι η Profex, βάσει της σύμβασης αποκλειστικής διανομής και χρήσης σημάτων που έχει συνάψει με την Κορρές, έχει αρχίσει ήδη να διανέμει τα προϊόντα του ελληνικού σήματος στην Κίνα, ενώ στόχος του ομίλου είναι επίσης η περαιτέρω ανάπτυξη σε στρατηγικής σημασίας αγορές όπως Β. Αμερική (2η μεγαλύτερη αγορά μετά την Ελλάδα), μέσω της θυγατρικής Korres USΑ Ltd, καθώς και Ευρώπη, με επίκεντρο τη Γερμανία, τη Νορβηγία και τη Γαλλία.

Η σύσταση

Η νέα εταιρεία συστάθηκε στις 6/12/2019 με την επωνυμία Μateria Flora Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία, με διακριτικό τίτλο Materia Flora.

Σύμφωνα με σχετική ανάρτηση στο ΓΕΜΗ του καταστατικού της νέας εταιρείας σκοπός του εγχειρήματος είναι η εκμετάλλευση εμπορικής επιχείρησης που σχετίζεται με τον χώρο της υγείας και ειδικότερα η πώληση προϊόντων παραφαρμακείου, το λιανικό και χονδρικό εμπόριο καλλυντικών, δερμοκαλλυντικών και εν γένει παραφαρμακευτικών προϊόντων, συμπληρωμάτων, βρεφικών γαλάτων, βοτάνων και προϊόντων υγιεινής διατροφής.

Η δραστηριότητα της εταιρείας αφορά επίσης την παροχή υπηρεσιών περιποίησης, αισθητικής και θεραπείας προσώπου, σώματος, μαλλιών και νυχιών (μανικιούρ/πεντικιούρ), ρεφλεξολογίας, συμβουλευτικών υπηρεσιών διατροφής, πώληση επιστημονικών και μη βιβλίων, αξεσουάρ κ.ά.

Επέκταση στην εστίαση

Επιπλέον η εταιρεία μπορεί να αναπτύσσει δραστηριότητα στην παρασκευή και πώληση φρέσκων φυσικών χυμών, υγιεινών ροφημάτων και αφεψημάτων, ειδικών τυποποιημένων και μη τροφών, καθώς και στη λειτουργία επιχείρησης που σχετίζεται με τη μαζική εστίαση, την παροχή γευμάτων, τη λειτουργία αναψυκτηρίου και καφέ μπαρ.

Εν τω μεταξύ, θα πρέπει να σημειωθεί ότι ειδικά στον χώρο της εστίασης είχε ήδη τοποθετηθεί ο Γιώργος Κορρές, σε συνεργασία με τον Νικόλα Πασχαλάκη. Οι δύο άνδρες, προερχόμενοι από διαφορετικούς χώρους, τη βιομηχανία καλλυντικών και την τεχνολογία αντίστοιχα, έχουν συμπράξει σε ένα concept εστίασης με στόχο την τοποθέτησή του σε εμβληματικές αγορές.

Πριν από έναν χρόνο περίπου, τον Οκτώβριο του 2018, εγκαινίασαν το «Fourno Theophilo», παραδοσιακό ελληνικό Φούρνο στο Μανχάταν, που προσφέρει πρωινό, μεσημεριανό γεύμα με ελληνική κουζίνα, δείπνο, καθώς και γρήγορα σνακ.

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Categories

Comments

comments