Μπάσκετ: Πρόθεση της Euroleague να συνεχιστεί η σεζόν

  • In Sports
  • March 19, 2020
  • 1278 Views
Μπάσκετ: Πρόθεση της Euroleague να συνεχιστεί η σεζόν

Με μία τρισέλιδη επιστολή που έλαβαν όλες οι συμμετέχουσες ομάδες, η Euroleague ενημέρωσε για την πρόθεσή της να συνεχιστεί η σεζόν, εφόσον βέβαια ξεπεραστεί ο κίνδυνος για ανθρώπινες ζωές από τον κορωνοϊό.

Συγκεκριμένα, όπως τονίζεται στην επιστολή, η Euroleague βρίσκεται διαρκή επαφή με την Κολωνία και τη διοίκηση της Lanxess Arena, ενώ εξηγεί τους λόγους που την ώθησαν να καθυστερήσει την απόφαση αναστολής των αγωνιστικών δραστηριοτήτων της, ενώ τονίζεται πως υπάρχουν αρνητικές οικονομικές επιπτώσεις για τη Λίγκα και τις ομάδες.

Αναλυτικά, στην επίσημη ενημέρωση της η Euroleague αναφέρει:

«Από τη στιγμή που επιβεβαιώθηκαν στην Ευρώπη τα πρώτα κρούσματα κορονοϊού, είπαμε πως θα προσπαθήσουμε να διατηρήσουμε την κανονικότητα των διοργανώσεων, όσο περισσότερο γίνεται, με τις ομάδες να μένουν αφοσιωμένες στον κόσμο και τους συνεργάτες μας. Όμως, την ίδια στιγμή, ακολουθήσαμε τις συμβουλές του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, των τοπικών αρχών, αλλά και του δικού μας ιατρικού γραφείου, για να σιγουρευτούμε πως κάθε απόφασή μας βασίζεται σε αξιόπιστα δεδομένα. Γι’ αυτό δώσαμε μερικά κάποιους αγώνες κεκλεισμένων των θυρών, αλλάξαμε την έδρα δύο άλλων αγώνων και επιτρέψαμε περιορισμένη πρόσβαση στους παίκτες και τους προπονητές».
Στη συνέχεια, η Euroleague αναφέρθηκε στις εξελίξεις που την έκαναν να αποφασίσει να διακόψει τη σεζόν το απόγευμα της Τετάρτης, 11 Μαρτίου και στάθηκε στα εξής δεδομένα:

– Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ονόμασε τον κορονοϊό ως πανδημία.

– Αυξήθηκε το ρίσκο για όσους συμμετείχαν στους αγώνες.

– Αυξήθηκαν οι περιορισμοί για ταξίδια εντός της Ευρώπης και κάποια μέρη έγιναν μη προσβάσιμα.

– Ακυρώθηκαν αγώνες από κυβερνήσεις.

– Κυβερνήσεις προχώρησαν στον περιορισμό του κοινού στις εξέδρες των αγώνων.

– Συστάσεις των ιατρικών αρχών, ώστε να μειωθεί η εξάπλωση του ιού».

 

Ως προς τις επιπτώσεις της αναστολής των αγωνιστικών δραστηριοτήτων στις ομάδες, η Euroleague αναφέρει: «Υπάρχει αβεβαιότητα, η οποία συνδέεται με το πόσο θα κρατήσει ο κορονοϊός στην Ευρώπη. Ήδη, υπάρχουν αρνητικές επιπτώσεις στις ομάδες, τη Λίγκα, τους συνεργάτες μας, όπως και στις περισσότερες δουλειές στον πλανήτη. Το μέγεθος της ζημιάς θα φανεί από το πόσο γρήγορα η κατάσταση θα γυρίσει σε κανονικές συνθήκες».

Αναφορικά με τις προθέσεις της για την ολοκλήρωση της φετινής σεζόν στη Euroleague, τονίζεται: «Δεν πιστεύουμε πως υπάρχει λόγος να μπούμε σε υποθετικά σενάρια αυτή τη στιγμή. Προφανώς, έχουμε αρχίσει να αναλύουμε διαφορετικά σενάρια αυτόν τον μήνα, αλλά θα είμαστε πιο ξεκάθαροι, όταν υπάρχει βεβαιότητα σχετικά με την κατάσταση, που θα επιτρέψει στις διοργανώσεις να συνεχιστούν. Προς το παρόν συνεχίζουμε να δουλεύουμε στους τρόπους που θα κάνουν τη σεζόν να ολοκληρωθεί στις διοργανώσεις και θα στέψει τους πρωταθλητές, ενώ παράλληλα παρατηρούμε τις εξελίξεις».

Διαβάστε περισσότερα: onsports.gr

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Categories

Comments

comments