Κορωνοϊός: Ξεπερνούν τους 20 οι ασθενείς που νοσηλεύονται σε ΜΕΘ

Κορωνοϊός: Ξεπερνούν τους 20 οι ασθενείς που νοσηλεύονται σε ΜΕΘ

Ραγδαία επιδείνωση φαίνεται ότι παρουσίασαν ασθενείς που μέχρι πριν από ένα 24ωρο είχαν ήπια συμπτώματα και νοσηλεύονταν σε ειδικούς θαλάμους απομόνωσης για τη νόσο COVID-19. Ενώ μέχρι το απόγευμα της Τετάρτης, ο αριθμός των ανθρώπων που νοσηλεύονται υπό μηχανική υποστήριξη της αναπνοής ήταν 13, σήμερα έγινε γνωστό ότι οι ασθενείς στις ΜΕΘ ξεπερνούν τους 20.

Με προβληματισμό παρακολουθούν οι επιστήμονες αυτήν την εξέλιξη. Εχει γίνει γνωστό, από τον ίδιο τον καθηγητή κ. Σωτήρη Τσιόδρα, ένα ιδιαίτερο ανησυχητικό χαρακτηριστικό αυτής της νέας νόσου, να εμφανίζει ραγδαία επιδείνωση κατά την 5η έως 7η μέρα από την έναρξη των συμπτωμάτων.

Τσιόδρας: Τα πραγματικά κρούσματα είναι από 2 έως 3 χιλιάδες
Ο κ. Τσίοδρας στη χθεσινή ενημέρωση, τόνισε ότι βάση ειδικών επιδημιολογικών μοντέλων και εργαλείων που έχουν στη διάθεσή τους οι έλληνες επιστήμονες και συγκεκριμένα το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών που εκπονεί συγκεκριμένη σχετική μελέτη, τα πραγματικά κρούσματα σήμερα στην Ελλάδα υπολογίζονται μεταξύ 2.000 έως 3.000.

Τη μελέτη εκπονεί η αναπλ. καθηγ. Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής στο Εργαστήριο Υγιεινής, Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, Βάνα Σύψα, η οποία είναι διεθνώς αναγνωρισμένη, όπως είπε ο κ. Τσιόδρας.

Πηγή: iatropedia.gr

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Categories

Comments

comments