Αχτσιόγλου: “Πρωτοφανής επίθεση” της κυβέρνησης ενάντια στους εργαζόμενους

Αχτσιόγλου: “Πρωτοφανής επίθεση” της κυβέρνησης ενάντια στους εργαζόμενους

Επίθεση εξαπέλυσε εναντίον της κυβέρνησης η Έφη Αχτσιόγλου αναφορικά με οικονομικά μέτρα για την αντιμετώπισης του κορωνοϊού.

Σε υψηλούς τόνους η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι: «Σε μια πρωτοφανώς επιθετική κίνηση ενάντια στους εργαζόμενους της χώρας, η κυβέρνηση σήμερα ανακοίνωσε ειδικό καθεστώς γρήγορων και μαζικών απολύσεων. Ουσιαστικά κάλεσε τις επιχειρήσεις να απαλλαγούν από το προσωπικό τους, αναλαμβάνοντας το κράτος να καταβάλει ένα έκτακτο επίδομα. Οι όροι υπό τους οποίους θα επανέλθει η κατάσταση μετά απ’ αυτή την περίοδο είναι συντριπτικοί για τους εργαζόμενους αφού η επιχείρηση υποχρεούται μόνο να διατηρήσει τον ίδιο αριθμό (!) εργαζομένων μετά το τέλος της περιόδου και μόνο για περιορισμένο χρονικό διάστημα!»

Η κ. Αχτσιόγλου προσέθεσε ότι η κυβέρνηση κινούμενη στην εντελώς αντίθετη κατεύθυνση από τη γενικευμένη απαγόρευση απολύσεων αναδρομικά από την αρχή του Μαρτίου επικρότησε τις 115.000 απολύσεις που έχουν ήδη γίνει το διάστημα αυτό, ενώ ταυτόχρονα:

  • Παρέπεμψε στις καλένδες την καταβολή του δώρου Πάσχα, χωρίς συγχρόνως να αναλαμβάνει το κόστος του και στερώντας το από τους εργαζόμενους τη στιγμή που το έχουν περισσότερο ανάγκη.
  • Δεν προχώρησε στην πλήρη κάλυψη των μισθών των εργαζομένων μετατρέποντας εκατοντάδες χιλιάδες μισθωτούς σε ανέργους επιδοματούχους.
  • Επέμεινε να μην απαγορεύει τον συμψηφισμό ημερών μη εργασίας με τις τακτικές άδειες των εργαζομένων, οδηγώντας συνειδητά σε γενικευμένη απορρύθμιση της αγοράς εργασίας.
  • Δεν προχώρησε στην απαγόρευση μετατροπής των σχέσεων εργασίας από πλήρους σε μερικής ή εκ περιτροπής απασχόλησης, αφήνοντας τους εργαζόμενους σε πλήρη επισφάλεια.
  • Εξακολούθησε να μην καλύπτει οριζόντια τους εποχιακά εργαζόμενους.

Σήμερα δυστυχώς η κυβέρνηση έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο. Αυτό που έχουν ανάγκη οι εργαζόμενοι αυτή τη στιγμή είναι κρατικές παρεμβάσεις στήριξης και προστασίας των θέσεων εργασίας τους και των μισθών τους και όχι επιβολή καθεστώτος διάλυσης.

Πηγή: cnn.gr

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Categories

Comments

comments