Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Στο “τιμόνι” της βασιλικής οικογένειας λόγω κορωνοϊού

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Στο “τιμόνι” της βασιλικής οικογένειας λόγω κορωνοϊού

Με την Ελισάβετ και το φυσικό της διάδοχο, τον πρίγκιπα Κάρολο, να είναι ουσιαστικά παροπλισμένοι λόγω κορωνοϊού, ο Ουίλιαμ, πολύ νωρίτερα απ’ όσο υπολόγιζε και ο ίδιος, βρίσκεται πλέον στο τιμόνι της βρετανικής μοναρχίας.Εν μέσω της παγκόσμιας κρίσης που έχει δημιουργήσει η πανδημία του κορωνοϊού τα πάντα ανατρέπονται. Αν και η Μεγάλη Βρετανία δεν έχει λάβει ακόμα μέτρα αντίστοιχα με τις υπόλοιπες χώρες, έχει ανακοινωθεί απαγόρευση κυκλοφορίας των ατομων άνω των 70 ετών καθώς ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.

Σε αυτές ανήκουν τόσο η 93χρονη βασίλισσα Ελισάβετ και ο σύζυγός της πρίγκιπας Φίλιππος που βρίσκεται μια ανάσα πριν κλείσει τα 100, όσο και ο γιος της Κάρολος που είναι 71 ετών.

Το παλάτι έχει ακυρώσει όλες του τις επίσημες δραστηριότητες για ένα χρονικό διάστημα, ωστόσο η μοναρχία συνεχίζει να υφίσταται και να έχει το ρόλο της. Και πλέον, αυτός που θα βγει μπροστά και αναλαμβάνει πιο ενεργό ρόλο, νωρίτερα από ότι είχε υπολογίσει, ειναι ο πρίγκιπας Ουίλιαμ.

Βασιλικοί εμπειρογνώμονες εξήγησαν ότι υπάρχει σοβαρή περίπτωση ο Ουίλιαμ να διαδραματίσει πιο ενεργό ρόλο και να αντικασταστήσει την Ελισάβετ, εφόσον η βασίλισσα και ο πρίγκιπας Κάρολος είναι υποχρεωμένοι μπουν στην απομόνωση για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Μάλιστα, όπως ανέφεραν οι ειδικοί, ο πρίγκιπας Χάρι ίσως υποχρεωθεί να αναθεωρήσει την απόφασή του να απομακρυνθεί και από τη θέση του ως senior royal, και να αναλάβει ρόλο ως Σύμβουλος του Κράτους.

Σύμβουλοι του Κράτους είναι τα ανώτερα μέλη της βρετανικής βασιλικής οικογένειας στα οποία ο μονάρχης, δηλαδή η Ελισάβετ, εκχωρεί ορισμένες κρατικές λειτουργίες και εξουσίες όταν η ίδια δεν βρίσκεται στο Ηνωμένο Βασίλειο ή δεν είναι διαθέσιμη για άλλους λόγους.

Πηγή: cnn.gr

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Categories

Comments

comments