Ισχυρός σεισμός στην Πάργα – Αρκετές υλικές ζημιές

Ισχυρός σεισμός στην Πάργα – Αρκετές υλικές ζημιές

Ισχυρός σεισμός μεγέθους 5,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 02.49, στην Πάργα και έγινε αισθητός σε πολλές περιοχές της Ηπείρου.

Η αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών καταγράφει το εστιακό βάθος δόνησης στα 10 χλμ. με επίκεντρο 14 χλμ. ανατολικά-βορειοανατολικά της Πάργας.

Σε ανάρτησή του, ο Διευθυντής Ερευνών σεισμολογίας του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου της Αθήνας Γεράσιμος Χουλιάρας σημειώνει ότι όλες οι εκτιμήσεις δείχνουν ότι πρόκειται για τον κύριο σεισμό και συνιστά ψυχραιμία και προσοχή στους κατοίκους καθώς θα ακολουθήσουν ισχυροί μετασεισμοί.

Αναφέρει ότι επικοινώνησε με τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, και θα παρακολουθούν την εξέλιξη από το Εθνικό σεισμολογικό δίκτυο που συντονίζει το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Αστεροκοπείου Αθηνών. Επισημαίνει ωστόσο ότι “πρέπει να προσέχουν οι κάτοικοι τις περιοχής και να έχουν το νου τους για τυχόν ισχυρούς μετασεισμούς όπως σε κάθε μετασεισμική ακολουθία και να λάβουν τα στοιχειώδη προληπτικά μέτρα».

Ήδη από την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου έχουν κινηθεί συνεργεία για καταγραφή της πρώτης εικόνας.

 

Πηγή: epiruspost.gr

 

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Categories

Comments

comments