“Έτοιμο” το σχέδιο της κυβέρνησης για απαγόρευση κυκλοφορίας

“Έτοιμο” το σχέδιο της κυβέρνησης για απαγόρευση κυκλοφορίας

“Ανοιχτά” στο ενδεχόμενο για λήψη απαγορευτικών μέτρων για την κυκλοφορία των πολιτών είναι πλέον πολλά κυβερνητικά στελέχη, καθώς η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού και η λίστα με τα κρούσματα συνεχώς αυξάνεται.

Οι εικόνες που έδειχναν ουρές αυτοκινήτων στα διόδια αλλά και χιλιάδες κόσμου να επιβιβάζονται στα πλοία της γραμμής για τα νησιά του Αιγαίου προκάλεσε μεγάλο εκνευρισμό στην κυβέρνηση.

Πολλά κυβερνητικά στελέχη φέρονται να έχουν εισηγηθεί στον πρωθυπουργό να λάβει ακόμη πιο αυστηρά μέτρα, όπως της καθολικής καραντίνας και της απαγόρευσης της κυκλοφορίας, όπως έχει συμβεί στη γειτονική Ιταλία, στη Γαλλία, αλλά και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Ωστόσο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θεωρεί το lock down ως την έσχατη λύση και ελπίζει πως οι πολίτες θα συμμορφωθούν και θα μείνουν τελικά στο σπίτι. Εντούτοις, έχει ήδη δώσει εντολή στα αρμόδια υπουργεία να καταρτίσουν σχέδιο για απαγόρευση κυκλοφορίας και είναι έτοιμος να το ανακοινώσει στον ελληνικό λαό αν μέρος της κοινωνίας δεν αντιληφθεί τις τραγικές συνέπειες που μπορεί να έχει για την χώρα η πανδημία του κορωνοϊού.

Πώς θα εφαρμοστεί

Το lock down θα σημάνει γενικό «λουκέτο» και θα αποτελέσει την αρχή για την διακοπή κάθε οικονομικής δραστηριότητας. Εξαιρούνται φυσικά οι επιχειρήσεις που θα παραμείνουν ανοιχτές με απόφαση της κυβέρνησης, όπως τα σούπερ μάρκετ, οι εταιρίες τροφοδοσίας, τα φαρμακεία, τα κρεοπωλεία και λογικά τα περίπτερα.

Το σημαντικότερο θα είναι βεβαίως η διακοπή της κυκλοφορίας στους δρόμους. Κανείς δεν θα μπορεί να κυκλοφορεί ελεύθερα χωρίς ειδική άδεια. Οι πολίτες λοιπόν θα πρέπει να βγαίνουν για τα ψώνια τους (τρόφιμα και φάρμακα) και μέσα σε λίγη ώρα να επιστρέφουν στο σπίτι τους.

Οι άσκοπες μετακινήσεις θα απαγορεύονται και οι παραβάτες θα τιμωρούνται με βαρύτατα πρόστιμα.

Ποιοι θα κυκλοφορούν

Διαβάστε περισσότερα: newsbomb.gr

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Categories

Comments

comments