Γυμναστική και γιόγκα στον … υπολογιστή!

Γυμναστική και γιόγκα στον … υπολογιστή!

“Μαθήματα” στο διαδίκτυο προσφέρουν γυμναστές και δάσκαλοι γιόγκα στο πλαίσιο της εφαρμογής των μέτρων για ασφαλή παραμονή των πολιτών στο σπίτι για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Μια νέα επιχειρηματική δραστηριότητα φαίνεται πως γεννιέται χάρη στην πανδημία και στα αυστηρά γενικευμένα μέτρα αυτοπεριορισμού και απαγόρευσης της κυκλοφορίας, τα οποία υποχρεώνουν γυμναστές και δασκάλους γιόγκα, προσωπικούς προπονητές και λοιπούς του κλάδου να μεταφέρουν τα μαθήματά τους στο Διαδίκτυο.

Μια τέτοια περίπτωση είναι της Βαλερί Σίνιορ, στο Μαϊάμι, η οποία έχει συνδεθεί με την τάξη της στο MacBook της και ετοιμάζεται να τους διδάξει αερόβιες ασκήσεις στην μπάρα – οι μαθητές / μαθήτριές της είναι διάσπαρτοι στη Νέα Υόρκη, στο Πουέρτο Ρίκο, στην Ιταλία, ακόμα και στην Αυστραλία. Σύμφωνα με τα στελέχη της εταιρείας ερευνών αγοράς IBISWorld, ο κλάδος εξοπλισμού οργάνων εκγύμνασης και παροχής υπηρεσιών γυμναστικής και ευεξίας αποτιμάται στα 38 δισεκατομμύρια δολάρια μόνον στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά υπέστη καίριο πλήγμα εξαιτίας του κορωνοϊού.

Ωστόσο, μέρος του μπορεί να μετατοπισθεί στον εικονικό κόσμο. Οι συνδρομές στα γυμναστήρια κόπηκαν ξαφνικά, όπως και η παρακολούθηση των μαθημάτων σε αυτά και στα στούντιο γιόγκα ή στις αίθουσες με την διαλειμματική προπόνηση και τα ποδήλατα, αφότου η κυβέρνηση έδωσε εντολή στον κόσμο να μείνει στο σπίτι, ώστε να ανασχεθεί η εξάπλωση της ασθένειας. Χιλιάδες άνθρωποι απολύθηκαν ήδη, όπως ήταν αναμενόμενο. Τα εισοδήματα επαγγελματιών, όπως της Βαλερί Σίνιορ, μέσα σε ελάχιστες ημέρες εξανεμίστηκαν, με κλειστό το γυμναστήριο όπου απασχολούνταν. Κι εκείνη ανησύχησε μήπως δεν θα είναι πλέον σε θέση να πληρώνει το ενοίκιο, τη δόση του φοιτητικού δανείου ή ακόμα και το φαγητό της. Και στράφηκε στο Διαδίκτυο και στα τεράστια κοινωνικά δίκτυα.

Μάθημα εξ αποστάσεως

Διαβάστε περισσότερα: kathimerini.gr

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Categories

Comments

comments