Γ.Πλακιωτάκης: Μέτρα στήριξης των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών

Γ.Πλακιωτάκης: Μέτρα στήριξης των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών

Σειρά μέτρων για τη στήριξη των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών και των απασχολούμενων ναυτικών σε αυτά, ανακοίνωσε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, μετά τα περιοριστικά μέτρα που ελήφθησαν στις μετακινήσεις επιβατών.

«Πρώτη προτεραιότητα όλων μας τη δύσκολη αυτή περίοδο, είναι η προστασία της δημόσιας υγείας, καθώς και των ανθρώπων γύρω μας. Η κυβέρνηση ως όφειλε, στηρίζει στο μέγιστο δυνατό βαθμό εργαζόμενους και επιχειρήσεις των κλάδων που πλήττονται από την πανδημία» τόνισε σε δήλωσή του ο υπουργός Ναυτιλίας. Ο κ. Πλακιωτάκης ανέφερε ότι μέλημα του υπουργείου είναι η στήριξη της ναυτιλίας συνολικά, και της ακτοπλοΐας ειδικότερα, προκειμένου να διασφαλιστεί η σταθερή σύνδεση της νησιωτικής Ελλάδας με την ηπειρωτική χώρα, η ομαλή λειτουργία των επιχειρήσεων, οι θέσεις εργασίας, αλλά και η περαιτέρω ενίσχυση των εργαζομένων στον κλάδο.

Σύμφωνα με τα μέτρα που ανακοίνωσε ο υπουργός Ναυτιλίας, στους Κωδικούς Αριθμών Δραστηριότητας που αφορούν τις θαλάσσιες και ακτοπλοϊκές μεταφορές επιβατών και εμπορευμάτων, εντάσσονται και εκείνοι που δικαιούνται τα ευεργετήματα που έχουν ανακοινωθεί.

Θεσμοθετούνται συγκεκριμένα μέτρα, που αφορούν την υπαγωγή των ναυτικών στο καθεστώς αναστολής της σύμβασης εργασίας για τρεις αρχικά περιπτώσεις:

  • Εκείνους που απολύθηκαν από 1.3.2020.
  • Εκείνους που εργάζονται σε πλοία, των οποίων οι εταιρίες θα επιλέξουν τη μη εκτέλεση δρομολογίων λόγω καθίζησης του μεταφορικού έργου.
  • Εκείνους που θα απασχολούνταν σε πλοία που είχε προγραμματισθεί η δρομολόγηση τους το επόμενο διάστημα, αλλά τελικά δεν θα γίνει.

Τα μέτρα αυτά επεκτείνονται και καλύπτουν και συμβάσεις ναυτικών που απασχολούνται σε επαγγελματικά αλιευτικά πλοία και τουριστικά πλοία.

Διαβάστε περισσότερα: amna.gr

Comments

comments

Posts Carousel

Comments

comments