Ηνωμένο Βασίλειο: Επιστολή στους Βρετανούς θα στείλει ο Μπόρις Τζόνσον

Ηνωμένο Βασίλειο: Επιστολή στους Βρετανούς θα στείλει ο Μπόρις Τζόνσον

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, προειδοποιεί με επιστολή του σε κάθε βρετανικό νοικοκυριό, ότι η κρίση του κορωνοϊού θα επιδεινωθεί.

Με τον αριθμό των νεκρών στο Ηνωμένο Βασίλειο να ανέρχεται στους 1.019 και 17.089 κρούσματα να επιβεβαιώνονται ότι έχουν μολυνθεί από τον SARS-CoV-2, ο Τζόνσον αναφέρει ότι, εάν χρειαστεί, μπορεί να επιβληθούν ακόμη αυστηρότεροι περιορισμοί.

Στην επιστολή του, που θα επιδοθεί σε 30 εκατ. νοικοκυριά – η κίνηση αναμένεται να κοστίσει 5,8 εκατ. λίρες – ο Βρετανός πρωθυπουργός αναφέρει: “Εξ αρχής προσπαθήσαμε να λάβουμε τα σωστά μέτρα τη σωστή στιγμή”.

Δεν θα διστάσουμε να κάνουμε ένα βήμα παραπέρα εάν οι επιστημονικές και ιατρικές συστάσεις ορίζουν ότι αυτό πρέπει να κάνουμε. Είναι σημαντικό για εμένα να είμαι ειλικρινής μαζί σας: γνωρίζουμε ότι τα πράγματα θα χειροτερέψουν πριν βελτιωθούν.

Ωστόσο, υπογραμμίζει ότι “θα κάνουμε όλες τις σωστές προετοιμασίες και όσο πιο αυστηρά τηρούμε τους κανόνες, τόσο λιγότερες ζωές θα χαθούν και τόσο συντομότερα η ζωή θα μπορέσει να επιστρέψει στους κανονικούς της ρυθμούς”.

Ειδικοί εκτιμούν ότι ο αριθμός των κρουσμάτων και των θανάτων θα συνεχίζει να αυξάνεται τις επόμενες δύο εβδομάδες, πριν αρχίσουν να αποδίδουν τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης και περιορισμού των καθημερινών δραστηριοτήτων, σημειώνει το BBC.

Πηγή: bbc.com

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Categories

Comments

comments