ΗΠΑ: “Πράσινο φως” στη χορήγηση χλωροκίνης στα νοσοκομεία

ΗΠΑ: “Πράσινο φως” στη χορήγηση χλωροκίνης στα νοσοκομεία

Ενέκρινε η αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) τη χορήγηση χλωροκίνης και υδροξυχλωροκίνης μόνο στα νοσοκομεία για τον Covid-19, θεραπείες στις οποίες ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, εναποθέτει πολλές ελπίδες για την αντιμετώπιση του νέου κορωνοϊού.

Με ανακοίνωση που εξέδωσε το αμερικανικό υπουργείο Υγείας χθες, Κυριακή 29.03.2020, αναφέρει ότι η FDA έδωσε το πράσινο φως για τη “διανομή και συνταγογράφηση” των θεραπειών αυτών “από τους γιατρούς στους εφήβους και τους ενήλικες που νοσηλεύονται διότι έχουν προσβληθεί από Covid-19, με προσαρμοσμένο τρόπο, στην περίπτωση που δεν είναι διαθέσιμη ή εφικτή μια κλινική δοκιμή”.

“Υπάρχουν πολλές πιθανότητες αυτό να μπορέσει να έχει τεράστιο αντίκτυπο. Θα ήταν μάννα εξ ουρανού, αν αυτό τα πήγαινε καλά”, είχε δηλώσει στις 24 Μαρτίου ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, υπερθεματίζοντας της αξίας αυτού του φαρμάκου.

Οι αμερικανικές υγειονομικές αρχές, ωστόσο, έχουν προειδοποιήσει το ευρύ κοινό ότι δεν θα πρέπει να λαμβάνει μόνο του φάρμακα. Υπενθυμίζεται ότι ένας κάτοικος της Αριζόνα, ο οποίος είχε καταναλώσει φωσφορική χλωροκίνη – η οποία χρησιμοποιείται για τα ενυδρεία – πέθανε εξαιτίας αυτού.

Οι ΗΠΑ έχουν καταγράψει περισσότερα από 140.000 κρούσματα και 2.489 νεκρούς από τον νέο κορωνοϊό, σύμφωνα με καταμέτρηση του Πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Categories

Comments

comments