Εφθασαν 1,7 εκατ. μάσκες και υγειονομικό υλικό από την Κίνα

Εφθασαν 1,7 εκατ. μάσκες και υγειονομικό υλικό από την Κίνα

Στο “Ελευθέριος Βενιζέλος” προσγειώθηκε νωρίς το πρωί το ειδικά διαμορφωμένο αεροσκάφος της Aegean που μετέφερε δωρεά του Ιδρύματος Ωνάση και των Ελλήνων Εφοπλιστών σε μάσκες και υγειονομικό υλικό.

Στη συγκεκριμένη πτήση συμπεριλαμβάνονται οι 1,7 εκατ. χειρουργικές μάσκες από τα 13 εκατομμύρια υγειονομικού υλικού ατομικής προστασίας (μάσκες, στολές, ασπίδες προσώπου) που αναμένεται να φθάσουν με προγραμματισμένες πτήσεις εντός της εβδομάδας.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ως τώρα μεταφορά υγειονομικού υλικού από την Ελλάδα που προέρχεται από δωρεές.

Η μεταφορά του υλικού από την Κίνα στην Αθήνα γίνεται με πτήσεις ειδικά διαμορφωμένων αεροσκαφών της Aegean, αλλά και πτήσεις Cargo, ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένονται τουλάχιστον άλλες τρεις πτήσεις που έχουν μισθωθεί από τους δωρητές και μεταφέρουν υγειονομικό υλικό.

Το κόστος της προμήθειας, αλλά και της μεταφοράς του υλικού στην Ελλάδα καλύπτεται κυρίως από δωρεές ιδρυμάτων και εταιρειών και η μεταφορά του υλικού γίνεται από την πόλη Τιεντσίν της Κίνας.

Υπενθυμίζεται ότι έχουν προηγηθεί η δωρεά 11 τόνων υγειονομικού υλικού από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η προμήθεια 5 τόνων χλωροκίνης από την Ινδία και η πτήση της Air China η οποία μετέφερε προ ημερών στην Ελλάδα από την Κίνα ως δωρεά 1.200.000 μάσκες και υγειονομικό υλικό.

Πηγή: kathimerini.gr

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Categories

Comments

comments