Κ. Πιερρακάκης: Το “13033” χτίστηκε μέσα σε 15 ώρες

Κ. Πιερρακάκης: Το “13033” χτίστηκε μέσα σε 15 ώρες

Στον “αγώνα δρόμου” που έκανε το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης προκειμένου να ολοκληρωθεί το σύστημα παροχής αδειών για έξοδο των πολιτών από τα σπίτια τους αναφέρθηκε ο Κυριάκος Πιερρακάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στην “Καθημερινή”.

Με συνέντευξή του στην “Κ”, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, μιλά για το “κατοστάρι” που έτρεξαν το περασμένο Σαββατοκύριακο ο ίδιος, μαζί με στελέχη και επιστήμονες του υπουργείου προκειμένου να ολοκληρώσουν το σύστημα παροχής αδειών για να λαμβάνουν άδεια εξόδου οι πολίτες από τα σπίτια τους.

Το “13033” χτίστηκε μέσα σε 15 ώρες

Αφορά τον αριθμό στον οποίο στέλνουμε sms καταγράφοντας έναν από τους έξι λόγους εξόδου (φαρμακείο, σούπερ μάρκετ, τράπεζα, βοήθεια σε άλλους, τελετή ή άσκηση) και λαμβάνουμε άμεσα ‘πάσο’ στο κινητό μας για μετακίνηση.

Συμπληρωματικά, δηλώνει κατηγορηματικά ότι η σχετική υπηρεσία δεν πραγματοποιεί αδιάκριτους ελέγχους, δεν κρατά δεδομένα, ούτε χτίζει αρχεία για τις κινήσεις των πολιτών, καθώς αυτή υπήρξε η ρητή εντολή του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Πολλά άλλα κράτη επικεντρώνουν στο surveillance, δηλαδή στην παρακολούθηση της συμπεριφοράς, ενώ εμείς στοχεύουμε μόνο στα services, δηλαδή στην προσφορά υπηρεσιών.

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Categories

Comments

comments