Έρχονται νέα μέτρα: Πάσχα χωρίς αυτοκίνητο

Έρχονται νέα μέτρα: Πάσχα χωρίς αυτοκίνητο

“Πυρετός” επικρατεί στο κυβερνητικό επιτελείο ενόψει του Πάσχα, με τους αρμόδιους να εξετάζουν τη λήψη αυστηρότερων μέτρων από το Μεγάλο Σάββατο για να αποφευχθούν οι μετακινήσεις των πολιτών.

Η καμπύλη του ιού στην Ελλάδα διατηρείται σε πολύ καλά επίπεδα, με τους ειδικούς να εκφράζουν συγκρατημένα την αισιοδοξία τους για την “επόμενη ημέρα”.

Ωστόσο, κυβερνητικά στελέχη, ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας αλλά και ο ίδιος ο πρωθυπουργός φαίνεται πως ανησυχούν για το ενδεχόμενο χαλάρωσης των μέτρων κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας και της Κυριακής του Πάσχα, προειδοποιώντας ότι τραπέζια, σουβλίσματα και εορτασμοί θα μπορούσαν να “γκρεμίσουν” όλη την προσπάθεια που έχει γίνει μέχρι σήμερα.

Έτσι, το Μέγαρο Μαξίμου εξετάζει εισηγήσεις για απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων για κάποιες ώρες τόσο το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου όσο και την Κυριακή του Πάσχα. Με αυτό τον τρόπο, η κυβέρνηση ελπίζει ότι θα καταφέρει να αποτρέψει τις μετακινήσεις των πολιτών προς τα σπίτια φίλων και συγγενών για το παραδοσιακό σούβλισμα.

Πληροφορίες αναφέρουν πως ανάμεσα στα μέτρα που εξετάζονται είναι και το κλείσιμο των νεκροταφείων την Μεγάλη Παρασκευή, προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός των ανθρώπων που κατά παράδοση συρρέουν αυτές τις ημέρες στους χώρους ταφής.

Πηγή: cnn.gr

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Categories

Comments

comments