Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στο Άγιον Όρος

Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στο Άγιον Όρος

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες νωρίς το μεσημέρι στο Άγιο Όρος, σε δασική έκταση ανάμεσα στις Μονές Διοχειαρίου και Κονσταμονίτου όπου οι επίγειες και οι εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις από νωρίς το πρωϊ δίνουν μάχη ια να αντιμετωπίσουν τις μικροεστίες της φωτιάς.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο υποδιοικητής του Αγίου Όρους, Αρίστος Κασμίρογλου, το μέτωπο της πυρκαγιάς περιορίστηκε, οι καιρικές συνθήκες είναι ευνοϊκές, δεν πνέουν στην περιοχή ισχυροί άνεμοι, ενώ από τα ξημερώματα συμμετέχει στην από αέρος κατάσβεση και ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο, τύπου Ericsson. “Αισιοδοξούμε ότι αν διατηρηθούν οι ευνοϊκές συνθήκες σύντομα θα τεθεί υπό πλήρη έλεγχο”, είπε ο κ. Κασμίρογλου, προσθέτοντας ότι δεν κινδνεύουν Μονές και κελιά.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις η πυρκαγιά ξέσπασε, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, σε ελαιώνα, κοντά στον αρσανά της Μονής Διοχειαρίου και λόγω των ισχυρών ανέμων προσέλαβε διαστάσεις.

Όπως ανακοινώθηκε από την Πυροσβεστική, στο σημείο επιχειρούν 88 πυροσβέστες, με τέσσερις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 28 οχήματα, επτά αεροσκάφη, εθελοντές, μηχανήματα έργου και υδροφόρες, πολλά από τα οποία μεταφέρθηκαν χθες από την Ουρανούπολη και την Τρυπητή με πλοιάρια.

Comments

comments

Posts Carousel

Comments

comments

Afieroma.gr
Privacy Overview

This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.