Καμπανάκι από Στουρνάρα για την αξιολόγηση και τα capital controls

Καμπανάκι από Στουρνάρα για την αξιολόγηση και τα capital controls

Οι πολιYannis_Stournarasτικές και οικονομικές εξελίξεις στο 2016, καθώς και η επιτυχής ολοκλήρωση της αξιολόγησης θα κρίνουν το πότε θα αρθούν τα capital controls σύμφωνα με τον Γιάννη Στουρνάρα.
Η δήλωση αυτή του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, στο πλαίσιο χθεσινής ομιλίας του στο Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, όπως ήταν αναμενόμενο προκάλεσε αίσθηση, καθώς ο κ. Στουρνάρας έκανε σαφές ότι το χρονικό διάστημα που θα απαιτηθεί για την άρση των κεφαλαιακών περιορισμών είναι ακόμη άγνωστο.
Ο κεντρικός τραπεζίτης συνέδεσε μάλιστα την άρση των περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων με την επιτυχή αξιολόγηση από τους Θεσμούς η οποία, όπως τόνισε, θα ανοίξει τον δρόμο για την απευθείας χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών από τους μηχανισμούς της ΕΚΤ.
«Η πρώτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος πρέπει να ολοκληρωθεί πολύ γρήγορα για να επιστρέψει η οικονομία σε ανάπτυξη στο δεύτερο εξάμηνο του έτους», τόνισε ο κ. Στουρνάρας.
Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο κ. Στουρνάρας επεσήμανε ότι απαραίτητες προϋποθέσεις για τη σταδιακή ανάκαμψη της οικονομίας το β’ εξάμηνο του 2016 είναι η περαιτέρω αποκατάσταση του κλίματος της εμπιστοσύνης, η βελτίωση της ρευστότητας του τραπεζικού συστήματος και η περαιτέρω χαλάρωση των περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων.

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Comments

comments