Νέο ταμείο αποκρατικοποιήσεων ζητούν οι Βρυξέλλες

Νέο ταμείο αποκρατικοποιήσεων ζητούν οι Βρυξέλλες

Oι Βρυξέλλες θέτουν τη δημιουργία ενός νέου ταμείου αποκρατικοποιήσεων ως προαπαιτούμενο για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της Καθημερινής.

«Για τη λειτουργία του ταμείου αποκρατικοποιήσεων θα χρειαστούν περισσότερα περιουσιακά στοιχεία του Δημοσίου, και όχι μόνο τα εννέα στα οποία αναφέρεται η κυβέρνηση» φέρεται να δηλώνει στην εφημερίδα υψηλόβαθμος Ευρωπαίος αξιωματούχος. Η σύσταση του ταμείου αποκρατικοποιήσεων είναι ιδιαίτερα σημαντική, όσο σημαντική είναι και η συμφωνία στο ασφαλιστικό και στα δημοσιονομικά, τονίζει ο ίδιος.

Ετερος ευρωπαίος αξιωματούχος, ο οποίος επίσης δεν κατονομάζεται στο δημοσίευμα, εξηγεί ότι «αυτή είναι μία διάσταση που στην Αθήνα δεν φαίνεται να έχουν καταλάβει ή δεν θέλουν να καταλάβουν».

Όσον αφορά στο θέμα της σύστασης του νέου ταμείου αποκρατικοποιήσεων, ο ευρωπαίος αξιωματούχος τονίζει ότι αυτό θα απαιτήσει τη μεταφορά δικαιωμάτων και αποφάσεων από σημαντικά υπουργεία στη διοίκηση του νέου ταμείου. «Τυχόν αντιδράσεις από Έλληνες υπουργούς στο παραπάνω θέμα, μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο και την ίδια την ολοκλήρωση της αξιολόγησης», δηλώνει ο αξιωματούχος.

Σε άλλο σημείο του δημοσιεύματος της “Κ”, αναφέρεται ότι η σύσταση του συγκεκριμένου ταμείου είναι πολύ σημαντική για μία σειρά από κράτη-μέλη και χρειάζεται μεγάλος όγκος νομοθεσίας για να ολοκληρωθεί, σύμφωνα με τον υψηλόβαθμο ευρωπαίο αξιωματούχο.

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Categories

Comments

comments