«Κάρτα Αγρότη» από την Τράπεζα Πειραιώς

«Κάρτα Αγρότη» από την Τράπεζα Πειραιώς

Δεν πέρασαν λίγα 24ωρα από την αναγγελία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου για τη δημιουργία της «Κάρτας του αγρότη» και χάρη στην πρωτοβουλία της Τράπεζας Πειραιώς, το νέο εργαλείο χρηματοδότησης για τους εκπροσώπους του πρωτογενή τομέα είναι γεγονός.

Εν μέσω λοιπόν των αγροτικών κινητοποιήσεων που κορυφώνονται –με επεισοδιακό τρόπο- σήμερα και αύριο στο Σύνταγμα, η Τράπεζα Πειραιώς ανακοίνωσε την κυκλοφορία της νέας κάρτας.

«Η “Κάρτα Αγρότη” δίνει τη δυνατότητα στους παραγωγούς να χρηματοδοτήσουν άμεσα τις δαπάνες που συνδέονται με τις καλλιεργητικές και άλλες συναφείς ανάγκες τους κατά τη διάρκεια της παραγωγικής περιόδου, όπως λιπάσματα, ζωοτροφές, φάρμακα, καύσιμα κλπ. Επίσης, μέσω της “Κάρτας Αγρότη” οι παραγωγοί μπορούν να αποπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους στον ΕΛΓΑ, ΟΓΑ, τη δαπάνη για την αγορά εργοσήμων, την πληρωμή αγροτικού ηλεκτρικού ρεύματος, τελών άρδευσης κ.α.»

Σύμφωνα με την Τράπεζα Πειραιώς, το σύγχρονο τραπεζικό προϊόν έχει «πιστοδοτικό όριο συνδεδεμένο με την ετήσια επιδότηση που λαμβάνουν οι παραγωγοί».
Στην ουσία, η ”Κάρτα Αγρότη” προεξοφλεί μέρος των ετήσιων αγροτικών επιδοτήσεων που δικαιούται ο κάθε παραγωγός, προσφέροντάς του άμεσα την αναγκαία ρευστότητα, τη στιγμή που την χρειάζεται, για τις ανάγκες της παραγωγής του.

Η «Κάρτα Αγρότη» εξοφλείται αυτόματα με την καταβολή των επιδοτήσεων και το όριο της επαναπροσδιορίζεται στην επόμενη καλλιεργητική περίοδο. Όμως, εφόσον ο κάτοχος το επιθυμεί, μπορεί, εντός της περιόδου χρήσης, να πραγματοποιεί ελεύθερα καταβολές ποσών, μειώνοντας το υπόλοιπο της κάρτας του και αποκτώντας τη δυνατότητα να επαναχρησιμοποιήσει τα σχετικά ποσά. Είναι αποδεκτή από όλα τα POS που είναι εγκατεστημένα σε καταστήματα αγρο-εφοδίων και πρατηρίων καυσίμων της αγοράς.

Δικαιούχοι της «Κάρτας Αγρότη» είναι όλοι οι αγρότες ηλικίας έως 70 ετών που είναι δικαιούχοι αγροτικών επιδοτήσεων και μπορούν να την αποκτήσουν χωρίς έξοδα έκδοσης, χωρίς ετήσια συνδρομή και χωρίς πρόσθετες διασφαλίσεις όπως υποθήκες, προσημειώσεις κτλ.

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Categories

Comments

comments