Κυβερνητική συνεργασία Τσίπρα-Καραμανλή «βλέπει» ο Λεβέντης, αν…

Κυβερνητική συνεργασία Τσίπρα-Καραμανλή «βλέπει» ο Λεβέντης, αν…

Αίσθηση προκάλεσε ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, ο οποίος μίλησε για συνεργασία του Αλέξη Τσίπρα με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, σε περίπτωση που ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν δώσει ψήφο στην κυβέρνηση.

Μιλώντας το βράδυ της Τρίτης στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, είπε χαρακτηριστικά πως «αν ο Μητσοτάκης δηλώσει στους Ευρωπαίους ότι δεν δίνει ψήφο στην κυβέρνηση Τσίπρα και πως θα τον αφήσει να πέσει για να έρθει ο ίδιος, τότε ο Κώστας Καραμανλής θα “σηκωθεί” με 40 βουλευτές και θα κάνει αυτός κυβέρνηση με τον Τσίπρα».

Παράλληλα, κάλεσε τον πρωθυπουργό να πάει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να κάνει μια «θυσία» για την χώρα. Όπως εξήγησε, το κόμμα του δεν επιδιώκει να «ρίξει» την κυβέρνηση, ωστόσο, ανέφερε ότι πρέπει να γίνει μια «θυσία» από τον κ. Τσίπρα.

Την ίδια ώρα, εξέφρασε την άποψή του ότι το ασφαλιστικό δεν θα φτάσει στη Βουλή καθώς και ότι σε ορισμένες ψηφοφορίες θα υπάρξουν εντάσεις.

«Αν ζητούσα από τον Τσίπρα πέντε υπουργεία θα μου έδινε έξι»

Σε άλλες του δηλώσεις στην κρατική τηλεόραση, ο κ. Λεβέντης δήλωσε πως αν πήγαινε στον Τσίπρα και του ζητούσε πέντε υπουργεία, θα του έδινε έξι!

Ωστόσο, έσπευσε να διευκρινίσει ότι δεν ζητεί υπουργεία και επανέλαβε ότι επιθυμεί τον σχηματισμό οικουμενικής κυβέρνησης με τη συμμετοχή και των δύο μεγάλων κομμάτων, ενώ έκανε λόγο για εξωκοινοβουλευτικούς υπουργούς – τεχνοκράτες.

Ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων είπε ότι η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος δεν θα κλείσει τον Μάρτιο ή τον Απρίλιο. Τόνισε ότι πρέπει να ψηφιστούν πρώτα σειρά νομοθετικών ρυθμίσεων, προεξάρχοντος του ασφαλιστικού, ενώ σημείωσε ότι δεν «βλέπει» να υπάρχει η απαιτούμενη συναίνεση.

«Δεν έπρεπε πριν φέρει το σχέδιο ο Κατρούγκαλος να ζητήσει τη γνώμη μας; Συναίνεση είναι αυτό;», διερωτήθηκε, ενώ επανέφερε την πρότασή του για ανώτατη σύνταξη 1.500 ευρώ.

«Όσοι έχουν εισόδημα “έτσι κι αλλιώς” (ενοίκια, μερίσματα εταιρειών κλπ), να μην λαμβάνουν σύνταξη».

Τέλος, ο κ. Λεβέντης σχολίασε για τον ΣΥΡΙΖΑ πως «αντί να απορροφήσει η Αριστερά το ΠΑΣΟΚ, απορρόφησε το ΠΑΣΟΚ την Αριστερά».

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Categories

Comments

comments