Μητροπολίτης Ναθαναήλ: ορισμένοι μετανάστες έκαναν τους πνιγμένους

Μητροπολίτης Ναθαναήλ: ορισμένοι μετανάστες έκαναν τους πνιγμένους

Την ώρα που δεκάδες μετανάστες πνίγονται καθημερινά στα νερά του Αιγαίου στην προσπάθεια τους να περάσουν στη χώρα μας, αίσθηση προκαλεί η δήλωση του Μητροπολίτη Κω και Νισύρου Ναθαναήλ ότι ξένα κανάλια πλήρωναν μετανάστες για να κάνουν τους πνιγμένους. Δήλωση που μόνο τυχαία δεν έγινε τούτη την ώρα που κορυφώνονται οι αντιδράσεις των κατοίκων της Κω για τη δημιουργία κέντρου hotspot στο νησί.

Ειδικότερα, ο Μητροπολίτης Ναθαναήλ, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 9.89, κατήγγειλε ότι «μπροστά στα μάτια μου ξένα κανάλια έδιναν 20 ευρώ σε ανθρώπους για να κάνουν τους πνιγμένους». Υποστήριξε ότι αυτό που εισπράττει ως εικόνα είναι εντελώς ψεύτικο και δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και χαρακτήρισε πόλεμο εντυπώσεων αυτό που γίνεται, το οποίο όπως είπε «δεν ξέρω γιατί κατευθύνεται έτσι». Πρόσθεσε ότι αυτό είναι κακό, ότι γίνεται από καιροσκόπους της πολιτικής και τόνισε ότι είναι αμαρτία να παίζουμε έτσι με αυτούς τους ανθρώπους.

Ο Μητροπολίτης Ναθαναήλ πήρε θέση και στο γεγονός ότι οι κάτοικοι της Κω αντιδρούν στη δημιουργία hotspot στο νησί: «Οι ντόπιοι είναι αυτοί που συμμετέχουν στην αλληλεγγύη. Οι οργανώσεις απλά συνεπικουρούν. Δεν μπορούμε να κρίνουμε από ένα ελάχιστο για να κάνουμε εντύπωση και να καταστρέφουμε τον λαό».

Η καταγγελία του Μητροπολίτη είναι ιδιαίτερα σοβαρή και πρέπει άμεσα να διερευνηθεί, αλλά την ώρα που τα νησιά ‘έχουν γεμίσει από ανώνυμους τάφους μια τέτοια δήλωση προκαλεί αν μη τι άλλο ποικίλους συνειρμούς.

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Categories

Comments

comments