Στηρίζει Ελλάδα ο Γιούνκερ στο μεταναστευτικό

Στηρίζει Ελλάδα ο Γιούνκερ στο μεταναστευτικό

Ξεκάθαρη θέση υπερ της Ελλάδος στο μεταναστευτικό, πήρε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τονίζοντας ότι «δεν είναι ούτε νόμιμο, ούτε πολιτικά αποδεκτό, η ΕΕ να συνεργαστεί με μία τρίτη χώρα προκειμένου να κλείσει να σύνορα ενός κράτους – μέλους».
Σε συνέντευξή του στη Bild, ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ τόνισε: Υποστηρίζουμε την ασφάλεια των συνόρων και των δύο χωρών, αλλά θα επιτύχουμε μόνο εάν συνεργαστούμε πιο στενά.
«Δεν πρέπει να θέσουμε σε κίνδυνο τη ζώνη του Σένγκεν και την ελευθερία διακίνησης των ευρωπαίων πολιτών», πρόσθεσε ο κ. Γιούνκερ.
Σε άλλο σημείο, επανέλαβε πως η λύση στο προσφυγικό θα επέλθει μόνο μέσω των κοινών προσπαθειών, όπως ακριβώς συνέβη και με την κρίση χρέους, ενώ επεσήμανε ότι η ιστορία θα δικαιώσει τη Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, για τις επιλογές της στο συγκεκριμένο θέμα.
Όσον αφορά την πιθανότητα εξόδου της Μεγάλης Βρετανίας από την ΕΕ (Brexit), ο επικεφαλής της Κομισιόν διαβεβαίωσε ότι «όλοι συνδράμουν ώστε να βρεθεί μία δημιουργική και δίκαιη λύση, τόσο για τη Μ. Βρετανία, όσο και για τα υπόλοιπα κράτη – μέλη. «Χρειαζόμαστε τη Μ. Βρετανία στην ευρωπαϊκή οικογένεια και η Μ. Βρετανία χρειάζεται την Ε.Ε.», υπογράμμισε.

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Categories

Comments

comments