Νέο χαράτσι για τους συνταξιούχους σχεδιάζει η κυβέρνσηση

Νέο χαράτσι για τους συνταξιούχους σχεδιάζει η κυβέρνσηση

Σχέδιο επιβολής έκτακτης εισφοράς για όλους συνταξιούχους μελετά η κυβέρνηση σε συνεργασία με τους εκπροσώπους των δανειστών, παρότι ο υπουργός Εργασίας Γ. Κατρούγκαλος το διαψεύδει κατηγορηματικά.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν Τα Νέα, οριστική είναι πλέον η περικοπή και στις καταβαλλόμενες συντάξεις μέσα από το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, ενώ στο τραπέζι βρίσκεται ακόμη και η επιβολή (νέας) έκτακτης εισφοράς για τους σημερινούς συνταξιούχους με συντάξεις άνω των 1.300 ευρώ.

Το κυβερνητικό νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό αυτές τις ημέρες ξαναγράφεται, προκειμένου να υπάρξουν κάποιες βελτιώσεις και αλλαγές μετά τον διάλογο με τους κοινωνικούς φορείς, αλλά και τη σκληρή διαπραγμάτευση με τους δανειστές.

Όπως δήλωσε ανώτατο κυβερνητικό στέλεχος, βρισκόμαστε κοντά με τους Ευρωπαίους όσον αφορά το Ασφαλιστικό, δεν υπάρχει ακόμα συμφωνία, αλλά με ορισμένες παραμετρικές αλλαγές θα υπάρξει.

Σε αυτές τις «παραμετρικές» αλλαγές, το κυβερνητικό στέλεχος ανέφερε -ως ενδεχόμενα- μεταξύ άλλων περικοπές στις επικουρικές συντάξεις και μείωση του ανώτατου πλαφόν για κύρια σύνταξη (σήμερα 2.700 ευρώ) και για πολλαπλές συντάξεις (σήμερα 3.000 ευρώ)

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Categories

Comments

comments