Σόιμπλε: Μεταρρυθμίσεις, αν θέλεις η πραγματική οικονομία να αναπτυχθεί

Σόιμπλε: Μεταρρυθμίσεις, αν θέλεις η πραγματική οικονομία να αναπτυχθεί

Επιμένει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφανγκ Σόιμπλε στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και στη λήψη μέτρων ελέγχου των χρηματοοικονομικών ροών, ώστε να μειωθεί η αναταραχή στις αγορές.

Από τη Σανγκάη, όπου βρίσκεται για τη σύνοδο των κεντρικών τραπεζιτών και των υπουργών Οικονομικών της G20, επισήμανε την αναγκαιότητα «να κάνουμε σαφές ότι τα περιθώρια της νομισματικής πολιτικής έχουν εξαντληθεί και πρέπει να σκεφτούμε το πώς μπορούμε να επιτύχουμε την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων», τονίζοντας ότι «θα ήταν τρομερό λάθος» να σταματήσει ή να αποδυναμωθεί ο έλεγχος των ρυθμιστικών αρχών στις αγορές.

Μάλιστα, ο Σόιμπλε προειδοποίησε ότι η επεκτατική νομισματική και δημοσιονομική πολιτική που εφαρμόστηκε από κυβερνήσεις και κεντρικές τράπεζες, ενδέχεται να δημιουργήσει την επόμενη κρίση.

«Αν θέλεις η πραγματική οικονομία να αναπτυχθεί, δεν υπάρχουν παρακαμπτήριες οδοί με τις οποίες αποφεύγεις τις μεταρρυθμίσεις», επέμεινε ο Σόιμπλε και πρόσθεσε ότι το να μιλάμε για πακέτα τόνωσης της οικονομίας απλώς μας αποσπά από το αληθινό έργο που έχουμε μπροστά μας».

«Το μοντέλο της ανάπτυξης που χρηματοδοτείται από νέο χρέος έχει φθάσει στα όρια του», είπε, «δημιουργεί νέα προβλήματα, αυξάνει τα χρέη, δημιουργεί φούσκες και ανάληψη υπερβολικών κινδύνων, μετατρέποντας την οικονομία σε ζόμπι», τόνισε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών.

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Categories

Comments

comments