Αλεξιάδης: Μέσα στις επόμενες ημέρες η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων-Δεν θα υπάρξουν μεγάλες αλλαγές

Αλεξιάδης: Μέσα στις επόμενες ημέρες η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων-Δεν θα υπάρξουν μεγάλες αλλαγές

Δεν θα υπάρξουν μεγάλες αλλαγές στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, η οποία θα ξεκινήσει μέσα στις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρ. Αλεξιάδη.

Σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1, παραδέχτηκε ότι έχει σημειωθεί καθυστέρηση για την έναρξη της διαδικασίας, τονίζοντας πως εκκρεμεί η ψήφιση διατάξεων από τη Βουλή, οι οποίες θα ρυθμίζουν λεπτομέρειες όπως για τα ζευγάρια που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης, για άνεργους και φοιτητές.

Σε ό,τι αφορά τις αποδείξεις για το 2016, ο κ. Αλεξιάδης τόνισε ότι οι φορολογούμενοι πρέπει να τις ζητούν, τονίζοντας ότι «η φοροδιαφυγή είναι υπόθεση όλων».

Αναφερόμενος στο αφορολόγητο είπε υπάρχει κατηγορία πολιτών που το δικαιούται και επανέλαβε πως ετοιμάζεται η σύνδεσή του με τη χρήση πλαστικού χρήματος.

«Αυτοί που δικαιούνται αφορολόγητο κρατούν τις αποδείξεις από 1η Ιανουαρίου, όταν όμως η αγορά γίνει με πλαστικό χρήμα, η διάταξη θα ορίζει ότι δεν θα χρειάζεται να κρατά κανείς την απόδειξη, αυτό όμως θα ισχύει τυπικά από την ημερομηνία που θα έρθει η διάταξη στη Βουλή» ξεκαθάρισε ο κ. Αλεξιάδης.

Σημείωσε, επίσης, ότι η χρήση πλαστικού χρήματος δεν θα επιβληθεί από την πρώτη μέρα εφαρμογής, ούτε σε όλες τις ηλικίες, ούτε σε απομακρυσμένες περιοχές.

Τέλος, ο κ. Αλεξιάδης ανέφερε ότι με βάση διάταξη που θα κατατεθεί στη Βουλή, όποια επιχείρηση ή φυσικό πρόσωπο κάνει δωρεά προς τους φορείς του Δημοσίου για τους πρόσφυγες, σε είδος ή υπηρεσία, δεν θα περιλαμβάνει ΦΠΑ.

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Categories

Comments

comments