Κλείνουν σύνορα Αλβανία και Βουλγαρία-Ιταλοί στην αλβανο-ελληνική μεθόριο!

Κλείνουν σύνορα Αλβανία και Βουλγαρία-Ιταλοί στην αλβανο-ελληνική μεθόριο!

Αλβανία και Βουλγαρία σφραγίζουν τα σύνορα, για να αποτρέψουν τους πρόσφυγες, ενώ τη φρούρηση της συνοριογραμμής της Αλβανίας με την Ελλάδα αναλαμβάνουν από το Σάββατο… Ιταλοί καραμπινιέροι.

Και είναι η πρώτη φορά από τον ελληνοϊταλικό πόλεμο του 1940, που αναπτύσσονται στα ελληνοαλβανικά σύνορα ένοπλα ιταλικά τμήματα!

Η «βαλκανική οδός» παραμένει κλειστή τις τελευταίες τρεις ημέρες και γειτονικές χώρες της Ελλάδας, επιχειρούν την κατά το δυνατόν σφράγιση των συνόρων τους, ώστε να αποτρέψουν τους περισσότερους από 42.000 εγκλωβισμένους στην χώρα μας πρόσφυγες και μετανάστες να αναζητήσουν εναλλακτικές διαδρομές.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής, τα Τίρανα έκαναν δεκτό το αίτημα της Ιταλίας να αναπτυχθούν από το Σάββατο καραμπινιέροι στην ελληνοαλβανική μεθόριο για μεικτές περιπολίες με την αλβανική αστυνομία.

Ενώπιον του ενδεχομένου να στραφούν οι ροές προς την Αλβανία και από εκεί για την Ευρώπη μέσω Ιταλίας ή Μαυροβουνίου, οι ιταλικές Αρχές επέλεξαν να οργανώσουν από κοινού με τις αλβανικές, την «άμυνά» τους στα ελληνοαλβανικά σύνορα.

Ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών, Αντζελίνο Αλφάνο, δήλωσε πως «μέχρι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν στοιχεία για μεγάλη ροή μεταναστών μέσω της Αδριατικής», για να προσθέσει πως «η λογική μάς λέει ότι με το κλείσιμο του βαλκανικού διαδρόμου μπορεί να ανοίξει μια άλλη ροή».

Επίσης, η Βουλγαρία ανέπτυξε ήδη στρατιωτικές δυνάμεις στα νότια σύνορά της. Κατά το δημοσίευμα, στρατός και συνοριοφυλακή της Βουλγαρίας πραγματοποίησαν από κοινού άσκηση στον Προμαχώνα, με την επωνυμία «Σύνορα 2016» και σενάριο, που βασιζόταν στην αντιμετώπιση μαζικής εισβολής προσφύγων από την Ελλάδα.

Σε δηλώσεις του ο υπουργός Αμυνας της χώρας, Νικολάι Νεντσέφ, αποκάλυψε πως «η Βουλγαρία ετοιμάζεται να κατασκευάσει φράχτη στα σύνορα με την Ελλάδα για να αντιμετωπίσει ενδεχόμενη αύξηση της μεταναστευτικής πίεσης», ενώ διεξάγονται ήδη πυκνές περιπολίες από αποσπάσματα του στρατού και της αστυνομίας στη μεθόριο και λαμβάνονται αυξημένα μέτρα.

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Categories

Comments

comments