Ασφαλιστικό: Συμβιβασμός με υψηλό κόστος για τις συντάξεις

Ασφαλιστικό:  Συμβιβασμός με υψηλό κόστος για τις συντάξεις

Την ώρα που ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος δηλώνει αισιόδοξος για την επίτευξη συμφωνίας -με αμοιβαίους συμβιβασμούς- με τους θεσμούς, άσχημα είναι να νέα όσον αφορά τις υποχωρήσεις που είναι διατιθεμένη να κάνει η ελληνική πλευρά, καθώς πληροφορίες κάνουν λόγο για εθνική σύνταξη 300 ευρώ!

Σύμφωνα με τα επικρατέστερα σενάρια θα υπάρξουν περικοπές έως 23% στις επικουρικές συντάξεις άνω των 150 ευρώ και ταυτόχρονη αύξηση των εισφορών υπέρ της επικουρικής ασφάλισης έως 1%. Το δεύτερο σενάριο προβλέπει μείωση στις επικουρικές συντάξεις άνω των 170 ευρώ και αύξηση των εισφορών κατά 1,5%.

Για την εθνική σύνταξη με 20 χρόνια ασφάλισης το επικρατέστερο σενάριο προβλέπει το ποσό των 320-340 ευρώ, ενώ για την παροχή κατώτερης εθνικής σύνταξης με 15 χρόνια ασφάλισης, τα 260 -290 ευρώ.

Στόχος του υπουργείου Εργασίας είναι να μην θιγούν οι συντάξεις (άθροισμα κύριας και επικουρικής) που φτάνουν τα 1400 ευρώ. Το ψαλίδι στις συντάξεις άνω των 1400 ευρώ θα πέσει μέσω της περικοπής των επικουρικών που έχουν υψηλά ποσοστά αναπλήρωσης.

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Categories

Comments

comments