Χάρτης δείχνει ποιος πληρώνει περισσότερους φόρους στην Ευρώπη

Χάρτης δείχνει ποιος πληρώνει περισσότερους φόρους στην Ευρώπη

Εχετε αναρωτηθεί πόσο φόρο πληρώνετε σε σχέση με άλλες χώρες; Γράφημα από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μπορεί να σας βοηθήσει, καθώς παρουσιάζει τι συμβαίνει στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης από την άποψη των φορολογικών συντελεστών, τα είδη των φόρων και των εσόδων που προκύπτουν από το φορολογικό σύστημα.

Σύμφωνα με το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, που ανάρτησε τον χάρτη, τα δεδομένα προέρχονται από τα έτη 2012 και 2015 και δείχνουν αρκετές ενδιαφέρουσες τάσεις σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Ως ποσοστό του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος, η Δανία αναδεικνύεται πρωταθλήτρια με το ποσοστό της φορολόγησης να φτάνει σχεδόν το 50%. Ενδιαφέρον έχει το στοιχείο ότι σε σύγκριση με άλλες χώρες, ένα πολύ μεγαλύτερο ποσοστό από αυτό ήταν από έμμεσους φόρους.

Η Σουηδία και η Φινλανδία συλλέγουν φόρους σε ποσοστό περίπου 44%. Αξίζει να επισημανθεί ότι οι μεγαλύτερες οικονομίες της Ευρώπης έχουν υψηλά φορολογικά έσοδα ως ποσοστό του ΑΕΠ – γενικά 40% ή περισσότερο – με εξαίρεση το Ηνωμένο Βασίλειο.

Σε γενικές γραμμές, οι χώρες της δυτικής Ευρώπης έχουν υψηλότερα έσοδα από τους έμμεσους φόρους, ενώ στα ανατολικά ισχύει το αντίθετο.

Όσο για την Ελλάδα; Το ποσοστό φορολόγησης αγγίζει σχεδόν το 40%, με τα έσοδα να προέρχονται από κυρίως από τους άμεσους φόρους.

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Categories

Comments

comments