Γιατί είναι παγκόσμιο φυσικό φαινόμενο ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και που οφείλονται οι επιδόσεις του.

Γιατί είναι παγκόσμιο φυσικό φαινόμενο ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και που οφείλονται οι επιδόσεις του.

Το ελληνικό φαινόμενο στο παγκόσμιο μπάσκετ. Μετά τον Μπαράκ Ομπάμα με θαυμασμό και ο Μάτζικ Τζόνσον.

Πρόκειται για μοναδικό φαινόμενο, φυσικό και αθλητικό, που συνεχίζει να εντυπωσιάσει και καλπάζει στον πίνακα των διακρίσεων. Δεν έχουν περάσει παρά μόνο λίγοι μήνες, από τότε που το ESPN προσπάθησε να αναλύσει τη σωματοδομή του Γιάννη Αντετοκούνμπο. Τώρα με μια νέα έκδοση, δίνει ακόμη περισσότερα τρελά χαρακτηριστικά του Ελληνα άσου στο παρκέ.
Οι επιστήμονες που κλήθηκαν να αναλύσουν τον τρόπο που αγωνίζεται βάσει των σωματικών του προσόντων σάστισαν όταν έβγαλαν τα αποτελέσματα.
Ο Αντετοκούνμπο έχει ύψος 2,11 μέτρα και άνοιγμα χεριών 2,21 μέτρα κάτι που παραπέμπει σε μετρήσεις σέντερ του ΝΒΑ.

Ωστόσο αυτή την σεζόν είναι ο μοναδικός με ύψος πάνω από 2,08 μέτρα που έχει πάνω από 5 ασίστ ανά αγώνα.
Σε κάθε του ντρίμπλα η μπάλα απέχει από το χέρι του για 0,28 δευτερόλεπτα ενώ ο μέσος όρος πέφτει στα 0,20 δευτερόλεπτα. Ετσι κερδίζει μέτρα στο γήπεδο από τους αντιπάλους του.

Εχει διασκελισμό που όμοιός του δεν υπάρχει και θα μπορούσε να συγκριθεί με ελαφιού. Χρειάζεται 10 βήματα από τη μία ρακέτα στην άλλη ενώ ο μέσος παίκτης του ΝΒΑ χρειάζεται τρία περισσότερα.
Η σωματική του δομή, τού δίνει τρομερό πλεονέκτημα στο σουτ. Στο νικητήριο καλάθι στην εκπνοή απέναντι στους Νικς δημιούργησε απόσταση 1,22μ. από τον προσωπικό του αντίπαλο σε μόλις 0,45 δευτερόλεπτα. Απελευθέρωσε, δε, την μπάλα από το χέρι του σε γωνία 47 μοιρών και σε ύψος 3,15μ. από το παρκέ.
Τέλος, το άνοιγμα της παλάμης του είναι 30 εκατοστά κάτι που σύμφωνα με τους επιστήμονες θα ήταν φυσιολογικό μόνο αν το ύψος τους έφτανε στα 3,05 μέτρα.

-Ο μοναδικός Μάτζικ Τζόνσον, μετά τον Μπαράκ Ομπάμα, αποθέωσε τον Αντετοκούνμπο

Ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ αναφέρθηκε παραδειγματικά στον Έλληνα σταρ του διεθνούς μπάσκετ, επειδή όπως είπε ο κ. Ομπάμα, διαρκώς βελτιώνεται και κατακτά υψηλούς στόχους κάνοντας υπερήφανους τους Έλληνες και τους αμερικανούς. Το θαυμασμό του για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο εξέφρασε ο Μάτζικ Τζόνσον παραδίδοντας ουσιαστικά ένα ακόμη «παράσημο» στον Ελληνα άσο, λίγες ημέρες πριν ανακοινωθούν οι ομάδες του All Star Game.

Ο άλλοτε αστέρας του ΝΒΑ και των Λέικερς, Μάτζικ Τζόνσον δεν δίστασε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο twitter να αναφερθεί με τα καλύτερα λόγια στον Αντετοκούνμπο αλλά και στον Τζαμπάρι Πάρκερ.
«Πραγματικά, απολαμβάνω να βλέπω τον Greek Freak, Γιάννη Αντετοκούνμπο και τον Τζαμπάρι Πάρκερ. Και οι δύο παίκτες είναι αξίας All Star», έγραψε χαρακτηριστικά ο Τζόνσον.

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Comments

comments