Ο «βαρώνος», ΒΑRON TRUMP, χαϊδεμένος μοναχογιός του πλανητάρχη Τραμπ και σε πιο κλίμα και προβλήματα θα μεγαλώσει.

Ο «βαρώνος», ΒΑRON TRUMP, χαϊδεμένος μοναχογιός του πλανητάρχη Τραμπ και σε πιο κλίμα και προβλήματα θα μεγαλώσει.

Μετά από πολλές δεκαετίες ένα αγόρι θα μεγαλώσει έως την εφηβεία ως γιός του Προέδρου των ΗΠΑ, καθώς οι περισσότεροι είχαν οικογένειες με συντριπτική την παρουσία των θυγατέρων τους. Πάντως σχεδόν όλοι οι γιοί και επίγονοι 0 των παλαιών Προέδρων, με εξαίρεση τους Μπους, δεν τα κατάφεραν στην πολιτική (ακόμα και οι Κένεντυ τελικά) ή δεν ασχολήθηκαν με αυτή.

Το να είσαι ο γιός ενός μεγιστάνα είναι κάτι όχι ασυνήθιστο στις ΗΠΑ, αλλά να είσαι ο γιός ενός προέδρου και μάλιστα μοναχογιός σημαίνει για την ζωή του Μπάρον (βαρώνος) Τραμπ κάτι εντελώς διαφορετικό. Ξεχωριστό και εμπειρία σπάνια. Γενικά, είναι πολύ νωρίς για λίστες και ρεκόρ, όμως ο 45ος πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, έχει ήδη γράψει ιστορία στη χώρα του. Έχει το ειδικό αλλά και δικό του βιογραφικό. Για τον ίδιο, τη σύζυγο, τις κόρες του και τον ενδεκάχρονο μοναχογιό του.

Φορώντας το κουστούμι του ο Μπάρον, ο “μικρός Ντόναλντ”, όπως τον αποκαλεί η μητέρα του Μελάνια, έδωσε το “παρών” στην ορκωμοσία του πατέρα του. Ωστόσο, ο μικρός γιος του Ντόναλντ Τραμπ ήταν πιο θλιμμένος από ποτέ.
Γεννημένος το 2006 ο σχεδόν 11χρονος δεν χαμογέλασε ούτε μία φορά ενώ έδειχνε “χαμένος” στον κόσμο του.

Ο μικρός Μπάρον φαίνεται πως δεν έχει πάρει με καλό μάτι την μετακόμιση τους στον Λευκό Οίκο. Τον περασμένο Νοέμβριο είχε γίνει viral στα social media καθώς στην ομιλία του πατέρα του για την εκλογική του νίκη… χασμουριόταν!

ΤΑ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ

Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι ο πλέον ηλικιωμένος πολιτικός (στην ουσία επιχειρηματίας) που περνά το κατώφλι του Λευκού Οίκου, αφού έκλεισε τα 70 στις 14 Ιουνίου 2015. Ο Ρόναλντ Ρίγκαν ήταν 69 ετών όταν μπήκε στην προεδρική κατοικία τον Ιανουάριο του 1981.

Είναι επίσης ο πρώτος δισεκατομμυριούχος πρόεδρος, αν και οι ακριβείς υπολογισμοί του ύψους της περιουσίας του δεν έχουν γίνει, σκόπιμα ή μη. Πάντως, το Forbes τοποθετεί την περιουσία του στα 3,7 δισ. δολάρια.

Εξίσου εύποροι είναι και πολλοί από τους υπουργούς του. Μάλιστα ο αντίπαλος της Χίλαρι Κλίντον στη διάρκεια της κούρσας για το προεδρικό χρίσμα των Δημοκρατικών, Μπέρνι Σάντερς, είχε σχολιάσει στο Twitter το γεγονός.

Ο Τραμπ είναι επίσης ο μοναδικός πρόεδρος που δεν κατείχε δημόσιο αξίωμα σε πολιτειακό ή ομοσπονδιακό επίπεδο. Για τον ίδιο αυτό ήταν το μεγάλο του ατού στη διάρκεια της μάχης με την Χίλαρι Κλίντον, αλλά και το ερώτημα που έθετε στους συμπολίτες του: θέλετε μια επαγγελματία πολιτικό ή έναν άνθρωπο έξω από το σύστημα;

Είναι σίγουρα ο πρώτος πρόεδρος των ΗΠΑ με τόσο ισχυρά παιδιά: κόρες, γιοι και γαμπροί όλοι έχουν ένα ρόλο να παίξουν. Μάλιστα, ο Γιάρεντ Κάσνερ, σύζυγος της κόρης του Ιβάνκα είναι σύμβουλος του Προέδρου στα 36 του.

Ο Λευκός Οίκος ενδέχεται επίσης να μείνει χωρίς κατοικίδιο, αφού ο νέος πρόεδρος δεν μοιάζει να ενδιαφέρεται για το θέμα.

Και βεβαίως, η Πρώτη Κυρία: Η Μελάνια Τραμπ γεννήθηκε στο Νόβο Μέστο της Σλοβενίας. Είναι μόλις η δεύτερη Πρώτη Κυρία που δεν γεννήθηκε στις ΗΠΑ -η πρώτη ήταν η Λουίζα Άνταμς του Προέδρου Κουίνσι Άνταμς (1825-1829) που γεννήθηκε στο Λονδίνο.

Βέβαια η Μελάνια είναι πολύγλωσση: μιλά τη μητρική της γλώσσα, αγγλικά, γερμανικά, σερβικά και γαλλικά.

Κατά πάσα πιθανότητα είναι και η μοναδική Πρώτη Κυρία που έχει ποζάρει γυμνή (2001) για το αντρικό περιοδικό GQ.

Ο νεότερος γιός του Ντόλαντ Τραμπ θα δει τη ζωή του να αλλάζει δραματικά χάρη στην εκλογή του πατέρα του ως πρόεδρος των ΗΠΑ. Πόσο καλά αλλά με πόσο τίμημα θα ξέρουμε μόνο τα επόμενα χρόνια.

Δεν πάει ακόμη στον Λευκό Οίκο

Ο μικρός Μπάρον θα είναι το πρώτο αγόρι που θα ζήσει στον Λευκό Οίκο μετά τον γιό του Κένεντι στη δεκαετία του 60, αλλά δεν θα μετακομίσει ακόμη εκεί.
Μετά την εκλογή του ο Τραμπ ανακοίνωσε στα μίντια ότι το σχολείο του γιού του είναι προτεραιότητα και ότι θα μείνει στη Νέα Υόρκη με τη μητέρα του Μελάνια. Εκεί, στον πύργο Τραμπ, ο Μπάρον διαθέτει έναν δικό του όροφο και θα μείνει εκεί για τους επόμενους έξι μήνες ώσπου να τελειώσει τα μαθήματα.
Στη Νέα Υόρκη ο Μπάρον παρακολουθεί το χλιδάτο ιδιωτικό Columbia Grammar and Preparatory School, το οποίο κοστίζει 31.000 δολάρια το χρόνο.

Αν μετακομίσει στον Λευκό Οίκο θα γραφτεί στο Sidwell Friends, ιδιωιτκό, στο οποίο φοιτά και η Σάσα Ομπάμα ενώ η αδελφή της Μάλια το τελείωσε και μπήκε στο πανεπιστήμιο. Εκεί φοίτησε και η Τσέλσι Κλίντον.
Ωστόσο ακούγεται ότι πιθανόν ο Τραμπ θα επιλέξει για τον γιό του ένα άλλο σχολείο, πιο Ρεπουμπλικανικών απόψεων. Για παράδειγμα, το St. Albans School, όπως αναφέρουν τα αμερικανικά ΜΜΕ, στο οποίο φοιτούν τα αγόρια και άλλων Ρεπουμπλικανών πολιτικών.

Μια άλλη επιλογή θα ήταν το Landon School στην Bethesda του Μέριλαντι για το οποίο ο διευθυντής του School Choice International, Timothy Dwyer, είπε στο περιοδικό Town and Country ότι βρίσκεται πιο κοντά στο πνεύμα του Ντόναλντ Τραμπ.
Θα έχει σωματοφύλακες
Ολα τα παιδιά των προέδρων βρίσκονται υπό την προστασία των Μυστικών Υπηρεσιών όταν βγαίνουν από τον Λευκό Οίκο και ο Τραμπ αναζητά ήδη σωματοφύλακες για τον γιό του. Πρόσφατα ο Μπάρον πήγε σε πάρτι για το Thanksgiving στο σπίτι του πατέρα του στο Mar-a-Lago, στη Φλόριντα, και μια ομάδα 150 ανδρών της ασφάλειας τους προστάτευσαν όλο το σαββατοκύριακο.
Αλλά και ενόσω μένει στο Trump Tower με την μητέρα του Μελάνια θα προστατεύονται από τις μυστικές υπηρεσίες. Η προστασία τους, μάλιστα, εκτιμάται σε 1 εκατομμύρια δολάρια την ημέρα για τον Μπάρον και την υπόλοιπη οικογένεια που μένει στη Νέα Υόρκη.

Μπορούν να έρχονται φίλοι του στον Λευκό Οίκο;
Τα παιδιά ενός προέδρου ή τα Πρώτα Παιδιά όπως ονομάζονται επιτρέπεται να δέχονται επισκέψεις στον Λευκό Οίκο. Εκτός από γραφείο, μουσείο και αίθουσες τελετών, η προεδρική κατοικία των ΗΠΑ είναι επίσης ένα οικογενειακό σπίτι.
Η Μαλία και η Σάσα συχνά έφερναν φίλους στον Λευκό Οίκο και η επίσκεψη στο προεδρικό μέγαρο πάντα εντυπωσιάζει τα άλλα παιδιά. Η κατοικία περιλαμβάνει θέατρο, πισίνα, γήπεδα τένις και κουζίνα και αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν πολλά πράγματα για να κάνει εκεί ο Μπάρον και οι φίλοι του.

Μπορεί ο Μπάρον να φέρει ζώα στον Λευκό Οίκο;
Τα Πρώτα Παιδιά επιτρέπεται να έχουν ζώα στον Λευκό Οίκο. Οι Ομπάμα είχαν σκύλους, με τα ονόματα Sonny και Bo ενώ και τα παιδιά των Κένεντι και Κάρτερ είχαν όλα ζώα. Τα αμερικανικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι ο Μπάρον έχει επιλέξει ένα σκυλί Goldendoodle για να έχει στον Λευκό Οίκο.
Το να είσαι ο γιός ενός δισεκατομυριούχου σίγουρα σε φέρνει στο κέντρο της προσοχής, αλλά το να είσαι ο γιός του προέδρου σου δίνει μεγαλύτερη φήμη. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα φώτα των δημοσιογράφων έπεσαν κυριολεκτικά πάνω του και ανίχνευαν κάθε του κίνηση στην τελετή ορκωμοσίας του πατέρα του, την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου.

Η Σάσα Ομπάμα ήταν μόλις επτά ετών όταν ο πατέρας της έγινε πρόεδρος και οι Ομπάμα πρόσφατα εξομολογήθηκαν ότι ανησυχούσαν για το πως τα παιδιά τους θα μεγαλώσουν σε ένα τέτοιο περιβάλλον. Αλλά όπως δήλωσε ο Μπαράκ Ομπάμα στο ABC News και οι δυό του κόρες μεγάλωσαν τελικά και έγιναν «γλυκιές, ευγενικές, έξυπνες και κορίτσια με σεβασμό».

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Categories

Comments

comments