ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ….και όμως κρατά…..

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ….και όμως κρατά…..

Η τουριστική βιομηχανία στην Ελλάδα έχει αποτρέψει την πλήρη κατάρρευση της οικονομίας της χώρας και προσφέρει ελπίδα για την ανάκαμψη της.

Οι ομορφιές της χώρας έχουν αποτρέψει την πλήρη κατάρρευση της οικονομίας της χώρας και προσφέρουν ελπίδα ότι αυτή θα ανακάμψει.

Το συμπέρασμα αυτό κατέστη σαφές σε μια έκθεση που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή από την Alpha Bank. Φυσικά, η μελέτη είναι γεμάτη από τα καταστροφικά δεδομένα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων – ανεξέλεγκτος αποπληθωρισμός, ποσοστό ανεργίας 24,5% και κυβερνητικά ταμεία που έχουν αδειάσει από συνταξιούχους που συλλέγουν γενναιόδωρες συντάξεις στα 40 και στα 50 τους.

Η έκθεση της Alpha, όμως, αποκαλύπτει ότι η μεγαλύτερη βιομηχανία της Ελλάδας – ο τουρισμός – γνωρίζει πραγματική έκρηξη. Ο αριθμός των ξένων που επισκέπτονται τις πόλεις, τα λιμάνια και τα νησιά της χώρας αυξήθηκε από 17,9 εκατομμύρια το 2013 σε πάνω από 22 εκατομμύρια πέρυσι, και τα έσοδα από τον τουρισμό αυξήθηκαν πάνω από 10%, σε σχεδόν 15 δισεκατομμύρια δολάρια. Σε μια οικονομία 200 δισεκατομμυρίων δολαρίων, μια αύξηση της τάξης του 1,3 δισεκατομμυρίου δολαρίων είναι μια μεγάλη υπόθεση.

Όπως σημειώνει η Alpha, ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων αναφέρει ότι οι αφίξεις ξένων τουριστών στα αεροδρόμια στην Ελλάδα αυξήθηκαν κατά 29% κατά το πρώτο τρίμηνο του 2015.

Είναι εύκολο να ξεχνάμε ότι, μετά από συρρίκνωση για μια περίοδο έξι ετών, η ελληνική οικονομία αναπτύχθηκε στην πραγματικότητα κατά 0,7% το 2014 και γνώρισε μικρή ανάπτυξη και κατά το πρώτο τρίμηνο του 2015. Ο τουρισμός δίνει σημαντική ώθηση στην ελληνική οικονομία, αντισταθμίζοντας τη μείωση των κρατικών δαπανών και της οικοδομικής δραστηριότητας.

Γιώργος Αγρόγιαννος ΜΒΑ Οικονομολόγος, Επενδυτικός Σύμβουλος Επιχειρήρεων, Γενικός Διευθυντής Εξωτερικού IMG Group Hellas, Ιδρυτής και Ιδιοκτήτης της AgroReflex.

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Categories

Comments

comments