Επίλεκτος ως επικεφαλής του τεράστιου Ιδρύματος “Κέντρο Πολιτισμού Στ. Νιάρχος”, ο ηθοποίος Γ.Κιμούλης.

Επίλεκτος ως επικεφαλής του τεράστιου Ιδρύματος “Κέντρο Πολιτισμού Στ. Νιάρχος”, ο ηθοποίος Γ.Κιμούλης.

Τον είχαν προτείνει από το Μαξίμου ως μέλος της… Επιτροπής για την Αναθεώρηση του Συντάγματος αλλά οι αντιδράσεις που προέκυψαν από τα άλλα μέλη, συνταγματολόγους καθηγητές, ακύρωσαν την τοποθέτηση.

Ο ίδιος παραμένει σταθερός υποστηρικτής του ΣΥΡΙΖΑ και της πολιτικής του Α.Τσίπρα ενώ δεκάδες άλλοι γνωστοί καλλιτέχνες έχουν εκφράσει την απογοήτευσή τους. Μέχρι και ο Λάκης Λαζόπουλος έχει ασκήσει αρνητική κριτική για την κυβερνητική πολιτική. Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Γιώργος Κιμούλης θα είναι, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», ο νέος διευθύνων σύμβουλος στο Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος, παρόλο που μέχρι πριν από λίγες ημέρες η Λούκα Κατσέλη ήταν η επικρατέστερη για τη θέση. Έργο πολύ δύσκολο σε καθήκοντα για τα οποία χρειάζεται ένας καταξιωμένος μάνατζερ από τους χώρους της επιχειρηματικότητας ή από την πολιτική όπως λ.χ ο πρώην Υπουργός και Επίτροπος Σταύρος Δήμας. Ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης, που στον τελευταίο ανασχηματισμό το όνομά του είχε ακουστεί έντονα για τη θέση του υπουργού Πολιτισμού, πρόταση που ο ίδιος ούτε επιβεβαίωσε αλλά ούτε και διέψευσε, είναι ο εκλεκτός του ελληνικού Δημοσίου, της κυβέρνησης, που πλέον έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο στη διοίκηση του ΚΠΙΣΝ. Θυμίζουμε ότι στις 29 Δεκεμβρίου 2016 το Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος απηύθυνε επισήμως πρόσκληση στο ελληνικό Δημόσιο να πιστοποιήσει την ολοκλήρωση των κατασκευαστικών εργασιών και να ξεκινήσει η παραλαβή του ΚΠΙΣΝ από τον τελικό του ιδιοκτήτη, την ελληνική κοινωνία, μέσω των φορέων που την εκπροσωπούν. Το ΙΣΝ αποχωρεί πλήρως από τη διαχείριση του έργου και δεν θα έχει καμία συμμετοχή στη διοίκηση του οργανισμού ΚΠΙΣΝ αλλά ούτε και στη διαχείριση ή διοίκηση οποιουδήποτε άλλου εμπλεκόμενου οργανισμού.

Ο Γιώργος Κιμούλης ποτέ δεν έκρυψε τη συμπάθειά του για την κυβέρνηση της πρώτης φοράς Αριστερά, αν και, σύμφωνα με δηλώσεις του, σε πρόσφατη συνέντευξη «δεν έχουμε αριστερή κυβέρνηση. Εχουμε ανθρώπους που μας κυβερνούν και ανήκουν στην Αριστερά. Η πολιτική που εφαρμόζουν όμως δεν είναι αριστερή». Στην ίδια συνέντευξη, είχε εξηγήσει γιατί αρνήθηκε θεσμικές θέσεις: «Αρνήθηκα αυτοπροστατευόμενος. Δεν πιστεύω ότι είμαι σύμβολο γενναιότητας ή άνθρωπος που θα αντισταθεί στην αλλοτρίωση της εξουσίας. Δυστυχώς, μια θέση διοικητική, μια θέση σ’ έναν οργανισμό δεν είναι ένα νησάκι στο πέλαγος. Κάθε οργανισμός προσαρμόζεται σε μια συνολική πολιτική. Και με αυτή την πολιτική, δεν είμαι σύμφωνος».

Ισως κάτι έχει αλλάξει από τότε. Ισως η… αυτοπροστασία να μην του επιτρέπει περισσότερες από μία άρνηση. Τονίζει στο αποκλειστικό άρθρο της η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ενώ πολλά ήταν τα αρνητικά σχόλια στο Διαδίκτυο και τα πολιτικά γραφεία αλλά και τον πνευματικό – καλλιτεχνικό χώρο για την επιλογή αυτήν.

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Categories

Comments

comments