Οι τρεις «ροκ- προκλητικές δηλώσεις» του τριήμερου. Πολάκης, Αχτσιόγλου- Ζωή Κ.

Οι τρεις «ροκ- προκλητικές δηλώσεις» του τριήμερου. Πολάκης, Αχτσιόγλου- Ζωή Κ.

Πολάκης: Δηλώσαμε παρών για να αλλάξουμε την πορεία της Ιστορίας. Ζωή Κ.: Για μένα ο ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει πλέον έχει πεθάνει. Η υπουργός Εργασίας για την προστασία των εργαζομένων και τους άνεργους.

«Εμείς δεν δηλώσαμε “παρών” για να διαχειριστούμε καλύτερα την κατάσταση, δηλώσαμε “παρών” για να αλλάξουμε την πορεία της Ιστορίας», δηλώνει σε συνέντευξή του στην “Αυγή” της Κυριακής ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης. Ταυτόχρονα, καλεί τη Δικαιοσύνη να επιταχύνει την απόδοση ευθυνών για τα σκάνδαλα του ΚΕΕΛΠΝΟ και της Novartis, ενώ σχετικά με την κριτική που δέχεται για τον τρόπο που μιλάει απαντά: «Εκφράζομαι κατά πώς πράττω».

«ΚΕΕΛΠΝΟ και Novartis συνδέονται καθώς άτομα τα οποία συμμετείχαν σε επιτροπές, καθηγητές και πολιτικά στελέχη, καθοδηγούσαν την τιμολόγηση των φαρμάκων και αποτέλεσαν σημαντικά γρανάζια του ευφυώς σχεδιασμένου μηχανισμού διάχυσης μαύρου χρήματος προς συγκεκριμένες κατευθύνσεις στο χώρο της Υγείας. Από ένα σημείο και μετά αποτέλεσε επιπλέον μηχανισμό εξαγοράς των ΜΜΕ, έτσι ώστε να εξασφαλίζεται το πολιτικό λιβάνισμα των εκάστοτε υπευθύνων, υπηρεσιακών παραγόντων ή και πολιτικών στελεχών του υπουργείου Υγείας», αναφέρει ο κ. Πολάκης και προσθέτει:

«Όλα αυτά βασίζονται σε συγκεκριμένα στοιχεία, που έχουν δοθεί στους εισαγγελείς εδώ και πάρα πολύ καιρό. Θεωρώ ότι η διαδικασία απόδοσης ευθυνών πρέπει να επιταχυνθεί. Δεν τιμωρεί η κυβέρνηση, τιμωρεί η Δικαιοσύνη -και αυτό περιμένουμε να πράξει άμεσα. Σειρά πορισμάτων που έχουν καταλήξει στη Δικαιοσύνη είναι συντριπτικά όσον αφορά sτις ποινικές και πολιτικές ευθύνες τόσο όσων διαχειρίστηκαν το χρήμα, όσο κι αυτών που επέτρεψαν τη συγκάλυψη της διαδρομής που ακολούθησε».

Στην Υγεία

Αναφερόμενος στον κυβερνητικό σχεδιασμό στον τομέα της Υγείας λέει, ότι «στηρίζεται σε συγκεκριμένες πολιτικές επιλογές οι οποίες έχουν καταληκτικό όριο τον Δεκέμβριο του 2018. Πιο αναλυτικά, στοχεύουμε στην αποκατάσταση σε πολύ μεγάλο βαθμό της στελέχωσης, εξασφαλίζοντας έτσι μία λειτουργική επάρκεια από πλευράς ανθρώπινου δυναμικού στα νοσοκομεία.

Στην υλοποίηση, σ’ ένα μεγάλο φάσμα της χώρας, της Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης όχι μόνο στις αγροτικές περιοχές, όπως είχε φτιαχτεί από το 1983, με τα γνωστά προβλήματα στα Κέντρα Υγείας, αλλά και στα αστικά κέντρα. Στοχεύουμε επίσης στην υλοποίηση του σχεδίου του νέου τρόπου προμηθειών με σκοπό την επίτευξη τεράστιας εξοικονόμησης χρημάτων, μεγαλύτερης από αυτή που έχουμε ήδη επιτύχει». Kαι συνεχίζει: «Τα χρήματα που θα εξοικονομούνται δεν θα φεύγουν από την Υγεία, αλλά θα μεταφράζονται σε εξοπλισμό, νέες υποδομές και σε αποκατάσταση μισθολογικών απωλειών των ανθρώπων της. Τέλος, στοχεύουμε στην ολοκλήρωση και ανάπτυξη ενός συστήματος ασφαλούς και έγκαιρης μεταφοράς. Εν τέλει νομίζω ότι ο κάθε πολίτης αυτής της χώρας θα νιώθει ασφαλής να απευθυνθεί στο δημόσιο σύστημα Υγείας.
ΑΠΕ

Υπουργός Αχτσιόγλου σε νέες μεγαλοστομίες: H κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να επιβάλει τη….. νομιμότητα στην αγορά εργασίας

Όλο και μεγαλώνει η κατάσταση ζούγκλας στην κατάσταση εργασίας, υποαπασχόλησης, μαύρης εργασίας και τεράστιας ανεργίας. H εξυπηρέτηση των συμφερόντων του κόσμου της εργασίας αποτελεί μια από τις βασικές προτεραιότητες της κυβέρνησης που είναι αποφασισμένη να επιβάλει τη νομιμότητα, τόνισε σήμερα από τα Χανιά η υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου.

Η κ. Αχτσιόγλου, στο πλαίσιο περιοδείας της στα Χανιά, επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του εργοστασίου της ΔΕΗ στην Ξυλοκαμάρα Χανίων όπου συναντήθηκε με τη διοίκηση και το προσωπικό της μονάδας καθώς και το τοπικό υποκατάστημα του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ).
«Δίνουμε πολύ μεγάλη σημασία στη μάχη του γίνεται στην καθημερινότητα των εργαζομένων για την επιβολή της νομιμότητας στους χώρους εργασίας», δήλωσε η υπουργός εργασίας.

«Σκοπός μας είναι να στείλουμε στους εργαζόμενους το μήνυμα για την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων στη χώρα, μία κομβική πολιτική μάχη, αλλά και για να συζητήσομε μαζί τους τα ειδικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τόσο οι εργαζόμενοι όσο και οι άνεργοι» τόνισε.
Η υπουργός Εργασίας περιέγραψε το βασικό σχεδιασμό της κυβέρνησης για πάταξη της παράνομης εργασίας εστιάζοντας στην ενίσχυση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, στην αλλαγή του υπάρχοντος θεσμικού πλαισίου για τη λειτουργία του και στην αξιοποίηση του πληροφορικού συστήματος για τη διενέργεια στοχευμένων ελέγχων.

«Με τη χρήση των νέων τεχνολογιών αλλά και μια ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού θα αρχίσουν οι άνθρωποι να βλέπουν αλλαγές στους χώρους εργασίας και στην καθημερινότητά τους», τόνισε.

Από τα Χανιά η υπουργός Εργασίας αναφέρθηκε στο θέμα των ομαδικών απολύσεων λέγοντας ότι αποτελεί κομμάτι των εργασιακών που βρίσκονται σε διαπραγμάτευση με τους δανειστές. «Είναι γνωστό ότι το ισχύον όριο των ομαδικών απολύσεων στην Ελλάδα είναι πλήρως συμβατό με το ενωσιακό δίκαιο, πλήρως εναρμονισμένο με την ευρωπαϊκή οδηγία. Επομένως και από τεχνικής και μόνο πλευράς δεν υπάρχει κανένας λόγος αύξησής του. Πέραν τούτου, πέραν της τεχνικής πλευράς, υπάρχει και μια ουσία πολιτική που λέει ότι όταν σε μια χώρα υπάρχει τόσο υψηλό ποσοστό ανεργίας, το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται είναι να διευκολύνει κανείς τις ομαδικές απολύσεις οι οποίες αποτελούν παράγοντα παραγωγής μαζικής ανεργίας.
Ωστόσο όλο αυτό το ζήτημα είναι και αυτό κομμάτι της διαπραγμάτευσης, η θέση του ΔΝΤ βρίσκεται μακριά από τη δική μας θέση και νομίζω ότι στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης θα επιμείνουμε για μια απαίτηση, δηλαδή τη μη αλλαγή του πλαισίου των ομαδικών απολύσεων την οποία δεν την ζητά μόνο η πολιτική κατάσταση της Ελλάδας αλλά και ο ορθός λόγος».

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Ο ΣΥΡΙΖΑ για μένα έχει πεθάνει. Οι επίορκοι.

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου. «Η κυβέρνηση τα έδωσε όλα το καλοκαίρι του 2015. Το σκηνικό σήμερα είναι πανομοιότυπο με το καλοκαίρι του 2015», είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ.
«Και τότε είχαμε εκθέσεις του ΔΝΤ, και τότε είχαμε πανομοιότυπες παρεμβάσεις του γραφείου προϋπολογισμού της Βουλής και του μνημονιακού επικεφαλής του και τότε είχαμε πανομοιότυπη στάση του επικεφαλής της ΤτΕ. Είναι πρόσωπα επίορκα, θα έπρεπε κανονικά να είναι στη φυλακή. Για να μην είναι στη φυλακή τους καλύπτει η κυβέρνηση και όλο το μνημονιακό σύστημα. Οι πολίτες θα πρέπει να δουν την πραγματικότητα και να δουν ότι δεν θα τους υπερασπιστεί αυτή η κυβέρνηση άρα πρέπει να αποφασίσουν ότι το μέλλον τους εξαρτάται από αυτούς. Να πάρουν τα πράγματα στα χέρια τους» τόνισε η κ. Κωνσταντοπούλου, υπογραμμίζοντας πως δεν έχει σημασία πότε έχει σκοπό η κυβέρνηση να κάνει εκλογές, αλλά σημασία έχει οι πολίτες να διεκδικήσουν εκλογές και την αποκατάσταση της δημοκρατίας.

Αναφερόμενη προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα, τον κατηγόρησε ότι «έχει υποκαταστήσει τη λαϊκή εντολή με την αχαλίνωτη επιθυμία του να παραμείνει στην εξουσία». Παράλληλα, τόνισε ότι δεν έφυγε εκείνη από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε άλλο κόμμα, το οποίο εφαρμόζει μνημονιακές πολιτικές. «Δεν θεωρώ ότι εγώ έφυγα, εγώ παρέμεινα στις θέσεις μου. Ο ΣΥΡΙΖΑ για μένα που υπήρχε, δεν υπήρχε πια όταν αποφάσισαν πια να φέρουν μνημόνια και να τα ψηφίσουν. Ο ΣΥΡΙΖΑ για μένα πέθανε» επεσήμανε.
Ερωτηθείσα αν είναι υπέρ ή κατά του ευρώ, είπε: «Πρέπει να γίνει ξεκάθαρο ότι η λύση δεν είναι νομισματική, δεν είναι οικονομική, πρέπει να είναι δημοκρατική. Για να φτάσουμε στη δημοκρατία πρέπει να κατ’ ανάγκη να συγκρουστούμε. Δεν μπορεί να υπερασπίζεται κανείς το ευρώ και την Ε.Ε. σε αυτές τις συνθήκες».

Η κ. Κωνσταντοπούλου άφησε αιχμές και κατά του Αλέκου Φλαμπουράρη. Όταν πληροφορήθηκε από τον Γιώργο Αυτιά ότι ο υπουργός Επικρατείας θα ήταν καλεσμένος αργότερα στην εκπομπή, σχολίασε: «Να τον χαίρεστε». «Νομίζω ότι κάποια πρόσωπα έχουν διαδραματίσει ένα ρόλο πολύ συγκεκριμένο. Για τον κ. Φλαμπουράρη μίλησα ήδη από το καλοκαίρι του 2015. Προσπάθησε τότε να μου ασκήσει επιρροή προκειμένου να μην φέρω τον Γιάννη Στουρνάρα στη βουλή με βίαιη προσαγωγή, σε ένα πάρα πολύ κρίσιμο χρονικό σημείο» είπε.

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Categories

Comments

comments