ΠΟΥ: Προειδοποιεί τους νέους ότι δεν είναι “ανίκητοι” μπροστά στην πανδημία

ΠΟΥ: Προειδοποιεί τους νέους ότι δεν είναι “ανίκητοι” μπροστά στην πανδημία

Ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας προειδοποιεί τους νέους ότι δεν είναι «ανίκητοι» μπροστά στην πανδημία του νέου κορωνοϊού.

Απευθύνοντας έκκληση στους νέους να περιορίσουν την κοινωνική ζωή τους για να προστατεύσουν τους πιο ευάλωτους ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους, σε μια διαδικτυακή συνέντευξη τύπου από τη Γενεύη αναφέρει:

Σήμερα έχω ένα μήνυμα για τους νέους: δεν είστε ανίκητοι. Αυτός ο ιός μπορεί να σας οδηγήσει στο νοσοκομείο για εβδομάδες κι ακόμα και να σας σκοτώσει. Ακόμα κι αν δεν αρρωστήσετε, οι επιλογές που κάνετε στις μετακινήσεις σας μπορεί να αποτελέσουν ζήτημα ζωής και θανάτου για κάποιον άλλο.

Εξάλλου, σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή του ΠΟΥ, το παράδειγμα της Ουχάν, της εστίας της επιδημίας του κορωνοϊού στην Κίνα όπου δεν έχει καταγραφεί από χθες κανένα εγχώριο κρούσμα, είναι μια «ελπίδα» για τον κόσμο.

«Χθες, η Ουχάν δεν κατέγραψε κανένα νέο κρούσμα για πρώτη φορά μετά το ξέσπασμα της επιδημίας» είπε ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους. «Η Ουχάν δίνει μια ελπίδα στον υπόλοιπο κόσμο, δείχνοντας πως ακόμη και η σοβαρότερη κατάσταση μπορεί να είναι αναστρέψιμη».

Για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, η Κίνα δεν ανακοίνωσε σήμερα κανένα νέο κρούσμα, που να προέρχεται από την ίδια τη χώρα, αν και ο αριθμός των “εισαγόμενων” κρουσμάτων έφθασε σε επίπεδα ρεκόρ, στα 39.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Categories

Comments

comments