Αρση των περιοριστικών μέτρων την 11η Μαΐου εξετάζει η κυβέρνηση

Αρση των περιοριστικών μέτρων την 11η Μαΐου εξετάζει η κυβέρνηση

Εναλλακτικά σενάρια για επιστροφή της χώρας στην κανονικότητα επεξεργάζεται ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με κυρίαρχη εκτίμηση ότι η 10η Μαΐου μπορεί να αποτελέσει “ορόσημο” για σταδιακή χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων.

Το κυβερνητικό επιτελείο, με βάση τις απόψεις των ειδικών για κάμψη της δυναμικής του ιού εντός των ημερών του Πάσχα και εφόσον υπάρξει πιστή τήρηση από όλους τους πολίτες των περιορισμών που έχουν τεθεί, εκτιμά ότι η 10η Μαΐου μπορεί να αποτελέσει την καταληκτική ημερομηνία για χαλάρωση των μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει η “Καθημερινή” στην έντυπη έκδοσή της, η άρση των μέτρων θα είναι σταδιακή, ακολουθώντας το μοντέλο κατάργησης των capital controls, αφού η πλήρης και ταυτόχρονη κατάργηση των περιοριστικών μέτρων μπορεί να οδηγήσει σε αναζωπύρωση του προβλήματος.

Αρχικά, υπάρχει η εκτίμηση ότι θα τερματιστούν οι περιορισμοί στην κυκλοφορία. Κατόπιν – και σε εύλογη χρονική απόσταση – θα ανακοινωθεί η επανέναρξη της λειτουργίας σχολικών μονάδων, καταστημάτων και εστιατορίων. Στην τελική φάση για επιστροφή στην κανονικότητα, θα αποκατασταθούν οι αεροπορικές συγκοινωνίες, εσωτερικού και εξωτερικού.

Βασική προϋπόθεση για το “θετικό” σενάριο εργασίας και την άρση των περιοριστικών μέτρων, όπως προαναφέρθηκε, είναι να μην προκύψουν άλλες δυσμενείς παράμετροι, όπως τυχόν “επιμονή” της πανδημίας ή η ενδείξεις για την επανεμφάνιση του ιού το φθινόπωρο.

 

Πηγή: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Categories

Comments

comments