Η γυναίκα του Καίσαρα

Η γυναίκα του Καίσαρα

Michelle Obama, Kate Middleton, Melania Trump. Τρεις σύζυγοι ισχυρών ανδρών, τρεις γυναίκες, τρεις ρόλοι στα φώτα της δημοσιότητας, τρεις διαφορετικές ζωές και υποστάσεις!

Την Παρασκευή αποχαιρετήσαμε την πιο αξιοπρεπή προεδρία των τελευταίων ετών. Οι Ομπάμα δεν είχαν πολιτικά, οικονομικά ή ροζ σκάνδαλα. Αντιθέτως η οκταετία τους στον λευκό οίκο χαρακτηρίστηκε από κοινωνικές μεταρρυθμίσεις, φρεσκάρισμα της προεδρικής εικόνας και μία πρώτη κυρία στα φώτα της δημοσιότητας τόσο για τις στυλιστικές της επιλογές, όσο και για τον αγώνα που έδωσε για τα δικαιώματα των μειονοτήτων. Η Michelle Obama έχει την δική της οντότητα, ξέρει να σταθεί και να μιλήσει και δεν δίστασε να ‘‘τσαλακώσει’’ την εικόνα της χορεύοντας δημόσια σε δημοτικό σχολείο μαζί με τους μικρούς μαθητές. Χρησιμοποίησε τη δημοφιλία της για να προωθήσει θέματα ισότητας, διατροφής – μην ξεχνάμε ότι οι Η.Π.Α θεωρούνται ένα από τα πιο παχύσαρκα έθνη και ίσων ευκαιριών στην εκπαίδευση.

Στην Αγγλία, η Kate Middleton αντικατέστησε στις καρδιές των οπαδών της βασιλείας την πριγκίπισσα Νταϊάνα. Παντρεμένη με τον πρίγκιπα Ουίλιαμ, έδωσε τα πρώτα δείγματα με την επιλογή του παραμυθένιου νυφικού του Alexander McQueen και έκτοτε δεν μας έχει απογοητεύσει. Φορώντας κυρίως άγγλους σχεδιαστές, μέχρι σήμερα δεν μας έχει απογοητεύσει με τις στυλιστικές της επιλογές. Για τα δύο της παιδιά, έχει επιλέξει ρούχα προσιτών άγγλων σχεδιαστών, τα οποία εξαντλούνται μόλις κυκλοφορίσουν οι φωτογραφίες από τις δημόσιες εμφανίσεις. Πολλοί πιστεύουν ότι η Ελισσάβετ θα τα καταφέρει να ζήσει μέχρι ν’ανέβει στο θρόνο απευθείας ο πρίγκιπας Ουίλιαμ, για να μη φορέσει στέμμα η Καμίλα. Για μία ακόμα φορά πάντως επέστρεψε στα καθήκοντά της ακμαιότατη!

Κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί ότι η Melania Trump είναι μία εντυπωσιακή γυναίκα. Δυστυχώς όμως οι επιλογές της μέχρι τώρα μας δείχνουν ότι δεν έχει δική της υπόσταση. Ο πρώτος της δημόσιος λόγος, στην διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, ήταν αντιγραφή παλαιότερου λόγου της Michelle Obama. Βέβαια οι Τραμπ προσπαθούν να μιμηθούν τους Ομπάμα όπου μπορούν… ακόμα και στην τούρτα της Ορκομωσίας! Την ημέρα της ορκωμοσίας η Melania Trump φόρεσε ένα σύνολο του αμερικανού σχεδιαστή Ralph Lauren, με σαφείς αναφορές στη Jackie Kennendy και το ρούχο που είχε φορέσει στην ορκωμοσία του JFK. Στο χορό που ακολούθησε φόρεσε μία τουαλέτα του όχι και τόσο γνωστού σχεδιαστή Hervé Pierre, ακολουθώντας το παράδειγμα της Michelle Obama οκτώ χρόνια πριν. Θα χρειαστούν πολλά περισσότερα από στυλιστικές αναφορές και πάλι αμφιβάλλω αν οι Trump θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων!

Γράφει η Αγγελική Γρατσία

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Comments

comments