Football League: Τα γεγονότα που σημάδεψαν το 2018

Football League: Τα γεγονότα που σημάδεψαν το 2018

Δώδεκα μήνες ήταν και πάνε. Το 2018 φεύγει και αφήνει πλέον την θέση του στο 2019.

Πάμε να δούμε τα 18 γεγονότα που «σημάδεψαν» την Football League την χρονιά που φεύγει…

1) Η αποχώρηση Κατσουράνη από την Παναχαϊκή

«Ότι αρχίζει με χαρά τελειώνει με πόνο» λέει ένα τραγούδι, το οποίο ταιριάζει στην περίπτωση της αποχώρησης του Κώστα Κατσουράνη από την Παναχαϊκή. Ο πάλαι ποτέ διεθνής μέσος ο οποίος είχε θέσει σαν στόχο του την αναγέννηση της Πάτρας παραιτήθηκε από το πόστο του τεχνικού διευθυντή, το οποίο και κατείχε λόγω της διαφοράς φιλοσοφίας που υπήρξε ανάμεσα στον ίδιο και την διοίκηση, αλλά και της έλλειψης σημαντικών πραγμάτων για την καθημερινότητα της ομάδας. Το ίδιο έπραξε μετά από αυτόν και μία άλλη μεγάλη μορφή των «κοκκινόμαυρων» με τον οποίο συνεργαζόταν ο Πάρης Γεωργακόπουλος.

2) Η επίθεση στον βοηθό Παρασίου

Μπορεί η επίθεση στον Θανάση Τζήλο να ήταν αυτή, η οποία τράβηξε πάνω της τα φώτα στης δημοσιότητας. Ωστόσο δεν ήταν η μόνη, καθώς υπήρξε ακόμα μία. Αυτή τη φορά στον βοηθό Παρασίου. Ο Ημαθιώτης επόπτης της Football League δέχτηκε επίθεση στις 19 Δεκεμβρίου, σε καφετέρια από παίκτη, ο οποίος αφού αρχικά τον κλώτσησε, στην συνέχεια του πέταξε μπουκάλι…

3) Η επιστροφή του Ολαϊτάν στην Ελλάδα

Επέστρεψε στην χώρα μας έπειτα από δύο χρόνια. Ο λόγος για τον Μάικλ Ολαϊτάν, ο οποίος μετά το πέρασμα του από την Βέροια, τον Ολυμπιακό, τον Εργοτέλη και τον Πανιώνιο φορά πλέον την φανέλα του Απόλλωνα Πόντου. Παρά το γεγονός ότι ο Νιγηριανός έχει αγωνιστεί σε μόλις 3 αγώνες εν τούτοις έχει καταφέρει να βρει τον δρόμο για τα δίχτυα (στο εντός έδρας ματς με τον Απόλλωνα Λάρισας), δείχνοντας παράλληλα πως μπορεί να αποτελέσει μια αξιόπιστη λύση για τους «κοκκινόμαυρους» όσον αφορά το σκοράρισμα.

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί:

4) Ο τραυματισμός του Μασάδο στο ματς με τον Πλατανιά

Το να τραυματίζεται ένας παίκτης και να αποχωρεί από το γήπεδο είναι κάτι το σύνηθες στα ελληνικά γήπεδα (και όχι μόνο). Το να έχει χτυπήσει όμως ένας παίκτης να πέφτει αναίσθητος και να θέλει να συνεχίσει είναι πραγματικά κάτι το σπάνιο. Κι όμως αυτό συνέβη σε αγώνα της Football League και πιο συγκεκριμένα, στον αγώνα του ΑΟΧ Κισσαμικού με τον Ηρόδοτο, όπου ο Μασάδο των φιλοξενούμενων αφού αρχικά έπεσε αναίσθητος στο έδαφος στην συνέχεια συνήλθε και δεν ήθελε να πάει στο νοσοκομείο. Τελικά με τα πολλά έγινε αναγκαστική αλλαγή.

Δείτε το ακόλουθο βίντεο στο 04:36:

5) Η από κοινού φωτογράφιση των φίλων του Εργοτέλη και του Πλατανιά

Στην Ελλάδα το να γίνεται ένας αγώνας και να τον παρακολουθούν φίλοι και των δύο ομάδων μοιάζει με ανέκδοτο. Αυτό έγινε στο ντέρμπι της Κρήτης για την 6η αγωνιστικη ανάμεσα στον Εργοτέλη και τον Πλατανιά, ενώ η από κοινού φωτογράφιση των φίλων των δύο ομάδων έστειλε το μήνυμα για το πως θα έπρεπε να είναι κανονικά οι σχέσεις των οπαδών…

6) Οι κακοί αγωνιστικοί χώροι

«Όπου φτωχός και η μοίρα του» αναφέρει χαρακτηριστικά μία φράση, η οποία ταιριάζει γάντι στα γήπεδα της Football League όπου και γίνονται οι αγώνες. Σε γήπεδα όπως αυτά της Κέρκυρας, του Αήττητου, του Απόλλωνα Πόντου, του Ηροδότου κ.α. έγιναν αγώνες, με την σωματική ακεραιότητα των παικτών να μπαίνει για τα καλά σε κίνδυνο λόγω των τραυματισμών που εγκυμονούσαν αυτά.

7) Το «ντου» του μασέρ της Κέρκυρας…

Στα ελληνικά γήπεδα έχουμε δει να μπουκάρουν πρόεδροι, οπαδοί και διάφοροι άλλοι κατά την διάρκεια ενός αγώνα. Μασέρ όμως ποτέ. Κι όμως για όλα υπάρχει η πρώτη φορά. Αυτό συνέβη στην αναμέτρηση της 2ης αγωνιστικής ανάμεσα στην Κέρκυρα και τον Ηρακλή (1-0). Ο μασέρ των Φαιάκων μπήκε στο γήπεδο χωρίς να έχει πάρει άδεια από κανέναν για να παράσχει τις πρώτες βοήθειες, με συνέπεια να επικρατήσει ένταση και οι γηπεδούχοι να πάρουν την νίκη.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

8) Το ξέσπασμα του Μπύρου

«Δε γίνεται να με… φτύνουν και να παριστάνω ότι βρέχει». Τάδε έφη Γιάννη Μπύρος μεγαλομέτοχος και πρόεδρος της Δόξας Δράμας. Το αφεντικό των Δραμινών το οποίο βρίσκεται στην ομάδα την τελευταία τριετία (ίσως και παραπάνω) έχει δαπανήσει ουκ ολίγα χρήματα, με στόχο αν μήτι άλλο την επιστροφή της στα μεγάλα σαλόνια…Ωστόσο η φετινή πορεία των «μαυραετών» οι οποίοι βρίσκονται στην 9η θέση της βαθμολογίας, είχε σαν συνέπεια ο ίδιος να ξεσπάσει και να κάνει για ακόμα μία φορά γνωστή την επιθυμία απεμπλοκής του από τα διοικητικά τους.

9) Το «ντου» των οπαδών της Παναχαϊκής στην συνέντευξη Τύπου

Η φετινή αγωνιστική πορεία της Παναχαϊκής σε σχέση με πέρυσι είναι η μέρα με την νύχτα, κάτι που όπως είναι φυσικό έχει ενοχλήσει τους φίλους των «κοκκινόμαυρων». Αυτοί με την σειρά τους αποφάσισαν μετά το τέλος, του εντός έδρας αγώνα της 6ης αγωνιστικής κόντρα στον Καραϊσκάκη, να κάνουν «ντου» στην συνέντευξη Τύπου όπου και ζήτησαν από τον τεχνικό της ομάδας Σωκράτη Οφρυδόπουλο να πει την αλήθεια για το τι συμβαίνει σε αυτή…

10) Ο πανηγυρισμός α λα Κριστιάνο του Μάντζη

Ο Βόλος ήταν ο μεγάλος νικητής στο ντέρμπι κορυφής της 10ης αγωνιστικής, καθώς κέρδισε με 2-1 την Κέρκυρα. Οι Θεσσαλοί με το αποτέλεσμα αυτό άνοιξαν την διαφορά τους στο +11 από την 3η θέση, ωστόσο αυτό το οποίο έκλεψε την παράσταση στον συγκεκριμένο αγώνα ήταν ο πανηγυρισμός του σκόρερ του δεύτερου τέρματος Βασίλη Μάντζη που είπε να μιμηθεί τον Κριστιάνο Ρονάλντο.

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί:

11) Η τιμωρία της Δόξας Δράμας λόγω του γιατρού

«Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση» λέει ο θυμόσοφος λαός. Πέρυσι η Δόξα Δράμας τιμωρήθηκε για την χρησιμοποίηση 6 ξένων στο αρχικό της σχήμα στον εκτός έδρας αγώνα με τον Άρη. Φέτος η γκέλα ολκής στην οποία έπεσαν οι «μαυραετοί» έγινε στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Βόλο. Μπορεί οι Δραμινοί να κέρδισαν με 2-1 τους Θεσσαλούς, οι τελευταίοι όμως κατέθεσαν ένσταση κατά του κύρους του αγώνα, καθώς ο γιατρός του αγώνα ήταν γιατρός της ΠΑΕ. Πρωτόδικα η Δόξα έχασε το παιχνίδι στα χαρτιά, ωστόσο η ίδια έχει καταθέσει έφεση κατά της απόφασης…

12) Η κατάσταση στον Ηρακλή

Μπορεί την φετινή σεζόν στην ομάδα της Θεσσαλονίκης να έκαναν όνειρα για άνοδο στην Super League, ωστόσο αυτά όπως έχουν εξελιχτεί τα πράγματα έχουν μετατραπεί σε εφιάλτη. Οι λανθασμένες κινήσεις που έγιναν στον σχεδιασμό του καλοκαιριού, οι πολλές αλλαγές προπονητών, η κακή αγωνιστική εικόνα της ομάδας (απέχει μόλις 1 βαθμό πάνω από την ζώνη του υποβιβασμού), αλλά και τα εξωαγωνιστικά προβλήματα που έχουν να κάνουν με τα χρέη της εποχής Παπαθανασάκη έχουν σαν συνέπεια ο Ηρακλής να θυμίζει καζάνι έτοιμο να εκραγεί.

13) Η παρουσία προσφύγων στο ματς της Δόξας Δράμας με την Παναχαϊκή

Το ποδόσφαιρο λένε ότι είναι πολιτισμός. Ένα τέτοιο μήνυμα φρόντισε να στείλει και η Δόξα Δράμας στο εντός έδρας παιχνίδι της, κόντρα στην Παναχαϊκή. Πιο συγκεκριμένα η διοίκηση των «μαυραετών» στον εντός έδρας αγώνα με τους Αχαιούς για την 7η αγωνιστική φιλοξένησε 50 πρόσφυγες από το κέντρο φιλοξενίας Δράμας. Η εν λόγω κίνηση είναι μία κίνηση, η οποία αποτελεί κάτι σπάνιο για τα ελληνικά ποδοσφαιρικά δεδομένα, με τον Υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη να συγχαίρει την μακεδονική ΠΑΕ για την πρωτοβουλία της αυτή.

14) Το πρόστιμο στον Αιγινιακό για το ασθενοφόρο

Το να γίνεται ποδοσφαιρικός αγώνας δίχως την παρουσία ασθενοφόρου είναι κάτι που λες ότι δεν γίνεται. Κι όμως όταν μιλάμε για την Ελλάδα και για ομάδα της Football League γίνεται. Ο λόγος φυσικά για τον Αιγινιακό. Η μακεδονική ΠΑΕ τιμωρήθηκε από τον αθλητικό δικαστή με πρόστιμο 2.000 ευρώ, για το γεγονός ότι το παιχνίδι κόντρα στον Αήττητο Σπάτων έγινε χωρίς ασθενοφόρο, η παρουσία του οποίου είναι υποχρεωτική από τον ΚΑΠ στα παιχνίδια της δευτερης τη τάξει επαγγελματικής κατηγορίας.

15) Το πέναλτι που βαφτίστηκε φάουλ

Στο ελληνικό ποδόσφαιρο τα μάτια μας έχουν δει αρκετά διαιτητικά λάθη. Το να βαφτίζεται όμως πεντακάθαρο πέναλτι, μπροστά στα μάτια του διαιτητή φάουλ είναι κάτι που απλά προκαλεί γέλιο. Κι όμως αυτό συνέβη σε αγώνα της Football League και πιο συγκεκριμένα στην αναμέτρηση Σπάρτη – Πλατανιάς για την 9η αγωνιστική, με τον Σινγκ να κλωτσά εκτός φάσης μέσα στην περιοχή της ομάδας του τον Μαντζίρη των γηπεδούχων, τον διαιτητή Ματσούκα από την Αιτωλοακαρνανία αντί για την άσπρη βούλα να υποδεικνύει φάουλ.

Δείτε την σχετική φάση:

16) Η πορεία πρωταθλητισμού του Βόλου

Οι «κυανέρυθροι» μπορεί να αποτελούν τους πρωτάρηδες της κατηγορίας, ωστόσο έχουν καταφέρει όχι απλά να είναι στην 1η θέση της βαθμολογίας, αλλά και με διαφορά. Η ομάδα της Μαγνησίας δίχως πολλές αλλαγές στο δυναμικό της, σε σχέση με την περυσινή έχει καταφέρει να πραγματοποιεί πορεία πρωταθλητισμού, την ίδια στιγμή που ιστορικές ομάδες όπως η Δόξα Δράμας και η Παναχαϊκή που εμφανίζονταν ως φαβορί πριν την έναρξη του πρωταθλήματος, βρίσκονται χαμηλά στον βαθμολογικό πίνακα.

17) Η ανοδική πορεία Πλατανιά και Καραϊσκάκη

Αμφότεροι αποτελούσαν τα ερωτηματικά του φετινού πρωταθλήματος, λόγω των πολλών αλλαγών που έγιναν στα ρόστερ τους. Ωστόσο έχουν καταφέρει με την μέχρι τώρα πορεία τους να δείχνουν ότι μπορούν να διατηρηθούν ψηλά στην βαθμολογία. Οι Χανιώτες με τον Γιάννη Τάτση στον πάγκο τους έχουν καταφέρει να προδιαγράψουν μία πολύ πετυχημένη πορεία, καθώς βρίσκονται στην 3η θέση της βαθμολογίας, με μόλις μία ήττα αυτή από το Βόλο. Όσον αφορά τους Αρτινούς μπορεί στα πρώτα 3 παιχνίδια να είχαν ισάριθμες ήττες, ωστόσο έπειτα από την έλευση του Μανώλη Παπαματθαιάκη στην τεχνική ηγεσία, αλλά και το σερί των θετικών αποτελεσμάτων που έχτισαν να είναι πλέον στην 7η θέση του βαθμολογικού πίνακα με μόλις μία ήττα από τον δεύτερο Απόλλωνα Λάρισας.

18) Η κοινή φωτογράφιση των οπαδών της Δόξας Δράμας και της Παναχαϊκής

Μαθήματα ποδοσφαιρικού πολιτισμού φρόντισαν να δώσουν οι οπαδοί της Δόξας Δράμας και της Παναχαϊκής, στο παιχνίδι των δύο ομάδων για την 7η αγωνιστική. Οι οπαδοί των «μαυραετών» φωτογραφήθηκαν μαζί με αυτούς των «κοκκινόμαυρων» πριν από την έναρξη του αγώνα, θέλοντας με τον τρόπο αυτό να στείλουν το δικό τους μήνυμα ενάντια στην βία σε μία σπάνια εικόνα για τα ελληνικά γήπεδα. Επίσης σπάνια ήταν και η κίνηση των φίλων της ομάδας της Δράμας, οι οποίοι μετά το τέλος του αγώνα χειροκρότησαν τους παίκτες των Αχαιών…

Comments

comments

Posts Carousel

Comments

comments