Πώς να χωρίζεις σαν κύριος με τους πάντες

Πώς να χωρίζεις σαν κύριος με τους πάντες

Ο χωρισμός, όπως και να το κάνεις, είναι ζόρικη υπόθεση, μια δυσάρεστη στιγμή στη ζωή σου, που σε φέρνει σε δύσκολη θέση, ειδικά αν είσαι εσύ αυτός που πρέπει να ξεστομίσεις το «αντίο». Βέβαια, χειρότερο σενάριο από τον χωρισμό είναι να προσπαθείς να κρατηθείς με νύχια και με δόντια σε μια σχέση που στην πραγματικότητα σε κάνει δυστυχή και μίζερο. Και όπου «σχέση», βλέπε όχι μόνο ερωτική, αλλά επαγγελματική και φιλική. Όσο δύσκολο λοιπόν κι αν σου είναι να βγάλεις από τη ζωή σου, όποιον δεν έχει θέση πια σ’ αυτήν, ξέρεις βαθιά μέσα σου ότι είναι η μόνη σωστή κίνηση/λύση/απόφαση. Συνεπώς, φρόντισε να το κάνεις σωστά. Να πεις «το τελειώσαμε» σαν κύριος.

Από τον φίλο και τον εργοδότη σου μέχρι τον κομμωτή σου, ιδού πώς θα χωρίζεις με τους πάντες σαν πραγματικός άντρας που σέβεται τον εαυτό του και αυτούς που έχει απέναντί του. Οι απαντήσεις έρχονται δια στόματος CEOs, γκουρού του HR, ψυχοθεραπευτές, συγγραφείς βιβλίων αυτοβοήθειας, ακόμη και από μπαρμπέρηδες.

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να χωρίσεις με τον…

… Κομμωτή

«Ο πελάτης δεν έχει μόνο πάντα δίκιο, αλλά και το δικαίωμα να προχωρήσει μπροστά αν κρίνει ότι ο κομμωτής/μπαρμπέρης που τόσα χρόνια τον κουράρει δεν του κάνει πια. Αν λοιπόν έχεις αποφασίσει να αλλάξεις σελίδα στην περιποίησή σου, καλό είναι να μην αρχίσεις να κουτσομπολεύεις τον πρώην κομμωτή σου στον νυν. Η πιάτσα είναι μικρή και διψά για κουτσομπολιό»

… Εργοδότη

«Εδώ πρέπει να σκεφτείς τον εαυτό σου και την μετέπειτα καριέρα σου και να αφήσεις στην άκρη τα όποια αρνητικά συναισθήματα μπορεί να έχεις για τον ίδιο ή την εταιρεία στην οποία εργάζεσαι. Φρόντισε λοιπόν να συμπεριφερθείς σαν επαγγελματίας και να παραιτηθείς, δίνοντας προθεσμία μιας εβδομάδας με δέκα ημερών στο big boss για να κινήσει τις διαδικασίες για εύρεση του αντικαταστάτη σου. Μην εκπλαγείς, αν πάραυτα σου ζητήσει εκνευρισμένος να μαζέψεις τα πράγματά σου και να εξαφανιστείς. Τουλάχιστον εσύ, θα έχεις χειριστεί την παραίτησή σου με επαγγελματισμό»

… Φίλο

«Ο πόνος όταν καταλαβαίνεις ότι η σχέση με έναν αγαπημένο φίλο σου δεν πάει άλλο, είναι αβάσταχτος. Είναι περίπου ο ίδιος που ένιωθες όταν χώριζες με εκείνο το κορίτσι, που ήσασταν χρόνια μαζί. Μην αναλωθείς σε ομηρικούς καυγάδες, βρισιές και κατηγορίες, που λίγους μήνες μετά θα μετανιώσεις. Πάρε απόσταση από εκείνον, περιόρισε σταδιακά την επικοινωνία και όταν έρθει η κουβέντα στη φιλία σας, μίλησε ειλικρινά, αλλά με σεβασμό. Κάποτε, ο τύπος αυτός ήταν ένας από τους κολλητούς σου»

… «Φίλο» απ’ το Facebook

«Φυσικά, αναφερόμαστε σε εκείνο το άτομο που δεν είναι φίλος στην πραγματική σου ζωή, αλλά στα social media και τον οποίο είτε δεν τον γνωρίζεις καθόλου, ούτε εκείνος εσένα ή είστε γνωστοί και τίποτα παραπάνω. Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος είναι να κάνεις το μεγάλο βήμα και να τον “μπλοκάρεις”, κίνηση η οποία μπορεί να σου γυρίσει μπούμπερανγκ, όταν αντιληφθεί ότι τον έχεις βγάλει από τη socialmedia-κή ζωή σου. Ο σκοπός είναι να αποφύγεις το δράμα και τη σύγκρουση στην περίπτωση που σου στείλει κάποιο εχθρικό inbox. Στάσου στο ύψος σου, απάντα μονολεκτικά και μην προς Θεού μην μπεις στη διαδικασία της συζήτησης»

… Συγκάτοικο

«Την συζήτηση εδώ δεν μπορείς να την αποφύγεις και δεν πρέπει να την αποφύγεις. Όταν σε ρωτήσει τους λόγους της απόφασής σου να μετακομίσεις, μην αναφερθείς σε εκείνον, αλλά σε εσένα, στο πώς δηλαδή το να φύγεις από το σπίτι θα σε βοηθήσει να προχωρήσεις στη ζωή σου ή ότι πλέον είσαι οικονομικά ανεξάρτητος και μπορείς να μείνεις μόνος σου. Λύσε όποια οικονομικά ζητήματα υπάρχουν και δώσ’ του χρόνο. Μην τον ειδοποιήσεις σήμερα και φύγεις αύριο»

 

Comments

comments

Posts Carousel

Comments

comments